Facebook Pixel Η μεγάλη επιστροφή των 300 της Υπατίας…
Life
| 2011-03-15 09:37:00

Η μεγάλη επιστροφή των 300 της Υπατίας…

 Η μεγάλη επιστροφή των 300 της Υπατίας…

Έπειτα από 44 μέρες απεργίας πείνας και ταλαιπωρίας, επέστρεψαν στην Κρήτη οι μετανάστες που στεγάζονταν εδώ και 44 μέρες στο κτίριο Υπατία.

Συνολικά επέστρεψαν οι 200 από τους 300 οικονομικούς μετανάστες. Οι μετανάστες που αποχώρησαν χθες από το μέγαρο Υπατία, έγιναν δεκτοί από περίπου 50 αλληλέγγυους που τους υποδέχθηκαν με πανό, συνθήματα και χειροκροτήματα, ενώ οι μετανάστες που βρισκόταν πάνω στο πλοίο, κατά τον κατάπλου στο λιμάνι, φώναζαν και αυτοί συνθήματα.

"Οι αγωνιστές μετανάστες δεν άφησαν στην Υπατία και στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης μόνο τους 4,5, κατά εκτίμηση, τόνους ζωτικού ανθρώπινου βάρους που έχασαν εκεί, μια και ο κάθε ένας κατά μέσο όρο έχασε 15 κιλά, αλλά άφησαν και μια παρακαταθήκη αγώνα ήθους και αξιοπρέπειας πετυχαίνοντας την πρώτη μεγάλη κεντρική νίκη στον καιρό του μνημονίου," δήλωσε κατά την άφιξη του πλοίου ο κ.Μάρκος Χατζησάββας, από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους οικονομικούς μετανάστες που επέστρεψαν στη Σούδα 2-3 θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο οικονομικός μετανάστης Χαζέ Καντουά, από το Μαρόκο, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

" Εργάζομαι στην Ελλάδα 8 χρόνια. Αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία γιατί πιστεύαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να ακουστεί η φωνή μας. Τα καταφέραμε να ζούμε από την κατάσταση παρανομίας στη νομιμοποίηση. Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση της κυβέρνησης. Περάσαμε δύσκολα όλα αυτές τις ημέρες, αλλά όλοι είχαμε πάρει απόφαση να το παλέψουμε ως το τέλος."

" Είχαμε μεγάλες δυσκολίες. Περάσαμε ένα μεγάλο σχολείο, πολύ μεγάλο σχολείο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας", είπε ο Ραρίντ από το Μαρόκο που βρίσκεται 6 χρόνια στην Ελλάδα.

Πηγή: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags