Facebook Pixel Σε ελεύθερη πτώση ο δείκτης Nikkei
Life
| 2011-03-15 11:24:00

Σε ελεύθερη πτώση ο δείκτης Nikkei

Σε ελεύθερη πτώση ο δείκτης Nikkei

Ρευστότητα συνολικού ύψους 8 τρισ.γιέν (98 δισ. δολάρια) διοχέτευσε στην αγορά χρήματος σήμερα η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ). Το Χρηματιστήριο του Τόκιο σημείωσε πτώση 10,55%...

Στόχος της είναι να σταθεροποιήσει τις αγορές υπό το φως των αλλεπάλληλων πληγμάτων που έχει δεχθεί η χώρα από τον πρόσφατο σεισμό και το τσουνάμι που τον συνόδευσε, αλλά και την πυρηνική κρίση που ακολούθησε.

Συνολικά η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει διοχετεύσει 23 τρισ.γιέν για το σκοπό αυτό, εάν προσμετρηθεί και η ρευστότητα που διέθεσε στο τραπεζικό σύστημα τη Δευτέρα, ύψους 15 δισ.γιέν.

Την ίδια ώρα το Χρηματιστήριο του Τόκιο βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση, με τον δείκτη Nikkei να σημειώνει πτώση 10,55% στις 8605 μονάδες καθώς η πυρηνική κρίση οδηγεί μέρος του εκεί επενδυτικού κοινού σε βίαιες ρευστοποιήσεις τίτλων. Ενδοσυνεδριακά, ο Nikkei κατέγραφε πτώση έως και 14%, ενώ τη Δευτέρα είχε κλείσει με απώλειες 6,2%.

Κάθετη πτώση και για τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, με τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να καταγράφει πτώση 2,97% στις 22652 μονάδες, στην Κορέα ο δείκτης Kospi να υποχωρεί κατά 2,4% στις 1923 μονάδες και στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite να σημειώνει πτώση κατά 1,42% στις 2895 μονάδες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags