Facebook Pixel Στουρνάρας – τρόικα: Το... έληξαν νωρίτερα υπό το φόβο των Αγανακτισμένων!
Life
| 2013-03-10 19:55:00

Στουρνάρας – τρόικα: Το... έληξαν νωρίτερα υπό το φόβο των Αγανακτισμένων!

Στουρνάρας – τρόικα: Το... έληξαν νωρίτερα υπό το φόβο των Αγανακτισμένων!

Σχεδόν δυο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμάκιου της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών τελείωσε... νωρίτερα εξαιτίας της συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. 

Οι δυο πλευρές συζήτησαν όλα τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων, όπως οι απολύσεις στο δημόσιο, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Ο υπουργός Οικονομικών και οι τροϊκανοί συμφώνησαν να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να κλείσουν σύντομα τα ανοιχτά μέτωπα. 

Νωρίτερα το μεσημέρι, κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά υπήρξε και πάλι αδιέξοδο!

Η νέα συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας έγινε με πρωτοβουλία της τρόικας, που έστειλε e-mail τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Ακολούθησαν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις και παρασκήνιο, ώσπου φτάσαμε στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη. Όμως κι αυτή, δεν έχει αποτέλεσμα. 

Τελείωσε περίπου στις 16:00 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμάκιου της τρόικας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» και διαπιστώθηκε «σύγκλιση των απόψεων» σε αρκετά σημεία.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών, προτείνουν, πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών έως 18 δόσεις και έκτακτη ρύθμιση, έως 36 δόσεις. Ζητούν επίσης διασφαλίσεις, ότι οι προϋποθέσεις που θα διαμορφωθούν για την ένταξη σε αυτήν θα είναι τέτοιες, ώστε όσοι ενταχθούν να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς και ότι τα Ταμεία θα εισπράξουν τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags