16/03/11 - 00:53

Αντιμάχεται το Facebook;

Φήμες ότι η Google θα ανακοινώσει νέο κοινωνικό δίκτυο με το όνομα Circles.

Αντιμάχεται το Facebook;
51.892views 0shares

Σύμφωνα με φημολογία που ξεκίνησε από το ReadWriteWeb, η Google ενδέχεται να ανακοινώσει την δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, με το όνομα Circles.

Η ίδια πηγή μάλιστα αναφέρει πως η υπηρεσία θα προσφέρει δυνατότητες διαμοιρασμού φωτογραφιών, βίντεο και προσωπικών μηνυμάτων. Εάν οι φήμες επαληθευτούν, η νέα υπηρεσία δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα, σε εκδήλωση που συνδιοργανώνει η εταιρεία με την ACLU, έναν οργανισμό που ασχολείται με θέματα ιδιωτικού απορρήτου.

Βασικό χαρακτηριστικό του Circles λέγεται πως θα είναι ο διαχωρισμός των επαφών σε κύκλους, ανάλογα με τη σχέση που έχουν με το χρήστη και στην πραγματική ζωή, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει αυτή τη στιγμή στα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα, όπου όλες οι επαφές βρίσκονται πρακτικά στο ίδιο επίπεδο.

Ακόμη κι αν το Circles δεν πρόκειται να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της Google στην προσπάθειά της να μπει δυναμικά στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, θα αποτελέσει σίγουρα σημαντικό προϊόν - εφόσον, φυσικά, οι φήμες επιβεβαιωθούν.
Αν πάντως πιστέψουμε το tweet του CEO και ιδρυτή της O’Reilly Media, που δηλώνει ότι είδε το Circles και το βρήκε “φανταστικό”, θα πρόκειται μόνο “για την κορυφή του παγόβουνου”.

ΠΗΓΗ: techit.gr