Facebook Pixel "Θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα"
Life
| 2011-03-16 17:18:00

"Θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα"

"Θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα"

Την εκτίμηση πως οι τιμές στα καύσιμα θα οδηγηθούν σε αποκλιμάκωση εντός των επόμενων ημερών εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας.

Ο κ. Ρόβλιας υπογράμμισε πως «οι τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς παρουσιάζουν τις προηγούμενες τρείς ημέρες μικρή κάμψη. Αντίστοιχη κάμψη παρουσιάζεται στις τελικές τιμές υγρών καυσίμων από τα διυλιστήρια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη και τις μεταβολές στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.Αναμένεται άμεσα ότι η μείωση αυτή των τιμών θα πρέπει να φθάσει στα πρατήρια υγρών καυσίμων και βεβαίως στον καταναλωτή, σύμφωνα με τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς εξελίξεις ενώ ελέγχει αντίστοιχα τις εσωτερικές διακυμάνσεις στις τιμές υγρών καυσίμων».

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΥΠΑΑΝ έχουν λάβει εντολές για δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο αποτυπώνεται η μείωση των τιμών στις αντλίες.

Σήμερα, πάντως, οι τιμές των καυσίμων κατέγραψαν νέο ιστορικό ρεκόρ, με την αμόλυβδη στα 1,68 ευρώ ανά λίτρο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags