Facebook Pixel Μήπως έγινε πρωθυπουργός ο... λάθος Σημίτης;
Life
| 2011-03-20 17:46:00

Μήπως έγινε πρωθυπουργός ο... λάθος Σημίτης;

Μήπως έγινε πρωθυπουργός ο... λάθος Σημίτης;

Ρε παιδιά, μήπως τελικά στην Ελλάδα είχαμε ψηφίσει πιο παλιά τον λάθος Σημίτη;

Ή μήπως ο τέως πρωθυπουργός δεν έπαιξε ρόλο κι αυτός, με το μερίδιο που του αναλογούσε, στην οικονομική κατεδάφιση της χώρας, έτσι όπως την βιώνουμε πια σήμερα;

Ο αδερφός του Σημίτη, ο Σπύρος, είναι πολύ αξιοσέβαστο πρόσωπο στη Γερμανία. Κι αν διαβάσετε παρακάτω θα δείτε ότι μιλάει σωστά ο άνθρωπος. Έδωσε σήμερα μια συνέντευξη στην Deutsche Welle, αφού είναι καθηγητής εργατικού δικαίου στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, και δείτε κάποια αποσπάσματα απ’ αυτά που λέει:

«Ιδιαίτερα οι εργοδότες προσπαθούν να αναθεωρήσουν τους κανόνες που εφαρμόζονταν. Έχουμε αυτή τη στιγμή την εμπειρία, ιδιαίτερα στη Γερμανία, ότι οι εργοδότες είναι της άποψης ότι δεν μπορούν ακόμα να αναθεωρηθούν όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Συνεπώς οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τα συνδικάτα έχουν το πρόβλημα όταν αρχίζει να ξεπερνιέται η κρίση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη νέα εξέλιξη.

Είναι πια καιρός να βρούμε μια κοινή βάση στην Ευρώπη, η οποία θα προσφέρει στους εργαζομένους μέσα στην ΕΕ τις δυνατότητες να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα τους και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν αντιδράσεις, οι οποίες παίρνουν υπόψη τα συμφέροντά τους σε οικονομικές κρίσεις. Εάν θέλουμε να δούμε τη θέση των εργαζομένων στην Ευρώπη, και πως μπορούν να αντιδράσουν σε οικονομικές κρίσεις, αλλά και ανεξάρτητα από αυτές, αυτό που λείπει είναι η συνεργασία των συνδικάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με βάση και τις διαφορές του εργατικού δικαίου ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ».

Και συνεχίζει: «Στη Γερμανία έχουν επέμβει τα συνδικάτα και προσπαθούν να καταλήξουν σε συμπεράσματα που να αφορούν όλους τους εργαζομένους. Με άλλα λόγια τα συνδικάτα παίζουν μεγάλο ρόλο. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι κατά κανόνα και αποδυνάμωση των συνδικάτων. Το πρόβλημα της ανεργίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν έχετε συμβάσεις χρονικά περιορισμένες, διότι κινδυνεύει ο εργαζόμενος όταν λήξει η σύμβαση του να πέσει θύμα της ανεργίας. Και για αυτό έχουμε ανάγκη από μια κρατική πολιτική, η οποία θα ασχολείται πολύ πιο εντατικά από ότι σήμερα με την ανεργία».

Έχουμε άδικο όταν αναρωτιόμαστε αν στην Ελλάδα βγήκε πρωθυπουργός ο… σωστός Σημίτης; Ο αδερφός του καλύτερα τα λέει απ’ ό,τι ματς έλεγε ο Κώστας Σημίτης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags