Facebook Pixel Καντάφι: "Νικήσαμε την Ιταλία. Θα πέσετε όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι"
Life
| 2011-03-20 19:22:00

Καντάφι: "Νικήσαμε την Ιταλία. Θα πέσετε όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι"

Καντάφι: "Νικήσαμε την Ιταλία. Θα πέσετε όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι"

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο από τις χώρες που συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λιβύης.

Πριν από λίγο ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλεν, δήλωσε ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις επέβαλαν επιτυχώς ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και απέτρεψαν επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται τουλάχιστον 25 πολεμικά πλοία και υποβρύχια, ενώ αναχώρησε και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ. Στόχος της πρώτης φάσης της επίθεσης, που πήρε το όνομα «Αυγή της Οδύσσειας», ήταν η εξάρθρωση της λιβυκής αεράμυνας και η ανακοπή τροφοδοσίας των στρατευμάτων του Καντάφι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου βρετανικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν επιθέσεις κυρίως σε περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη. Παράλληλα, η Γαλλία συνεχίζει τις αεροπορικές της επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Καντάφι. Σύμφωνα με την τηλεόραση της Λιβύης, χτυπήθηκαν αποθήκες καυσίμων στη Μιζουράτα, αεροπορική βάση έξω από την Τρίπολη και στόχοι στη Ζαουάρα, τη Βεγγάζη και την Σύρτη. Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης από τις δυνάμεις του Καντάφι. Η επίθεση στην πόλη πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση.

Ο Καντάφι έκανε και νέο διάγγελμα σήμερα το πρωί. "Οι Χριστιανοί δεν θα χαρούν το πετρέλαιο μας, δεν θα τους το αφήσουμε. Να ξέρουν ότι θα πολεμήσουμε. Αυτή η χώρα ποτέ δεν θα παραδοθεί. Είστε ζώα ακόμη και οι δικοί σας πολίτες είναι εναντίον σας. Ακόμη και οι πολίτες σας είναι στο πλευρό μας" ανέφερε. "Νικήσαμε την Ιταλία. Θα πέσετε όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι" είπε ο Καντάφι. "Όλος ο λιβυκός λαός, άνδρες και γυναίκες έχουν όπλα. Δεν θα προχωρήσετε, δεν θα πατήσετε στη γη μας. Είμαστε θύματα και ο καταπιεσμένος πάντα νικά στο τέλος και ο επιτιθέμενος νικάται. Μας αποδείξατε ότι είσαστε τρομοκράτες και ζώα και επιτίθεστε σε ένα κράτος που δεν σας έκανε τίποτα. Ποιά δικαιολογία έχετε; Είστε νέοι σταυροφόροι" πρόσθεσε.

"Κρατάμε τη σημαία των ανθρώπων που πολεμουν την καταπίεση σε όλο τον κόσμο. Εσείς θα πέσετε. Εμείς είμαστε οι ηγέτες της επανάστασης σε όλον τον κόσμο" τόνισε. "Το Πράσινο Βιβλίο λέει ότι οι πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς έχουμε στο πλευρό μας το Θεό, εσείς έχετε στον πλευρό σας τον Διάβολο"."Δεν φοβόμαστε, δεν μας φοβίζετε με τις βόμβες σας. Θα πολεμήσουμε ίντσα με την ίντσα για το έδαφός μας" ειπε.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags