Facebook Pixel Άλλη μια νύχτα ολέθρου – Χτύπησαν κτήριο του Καντάφι
Life
| 2011-03-21 09:10:00

Άλλη μια νύχτα ολέθρου – Χτύπησαν κτήριο του Καντάφι

Άλλη μια νύχτα ολέθρου – Χτύπησαν κτήριο του Καντάφι

Αδιέξοδο στις ενδο-Νατοϊκές συγκρούσεις - Αδιέξοδο και στην τελική έκβαση της "Αυγής της Οδύσσειας" βλέπουν τώρα οι Αμερικανοί - Αυξάνεται ο θόρυβος για τις πραγματικές προθέσεις του κάθε μέλους της Συμμαχίας
 

Τελευταίες εξελίξεις

(07:49) Ο ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, επικεφαλής του στρατού των ΗΠΑ, παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος στη Λιβύη «ενδέχεται να καταλήξει σε αδιέξοδο» με τον συνταγματάρχη Καντάφι να διατηρείται στην εξουσία. Και πρόσθεσε ότι στόχος της επέμβασης των Συμμάχων στη Λιβύη δεν είναι η πτώση του Καντάφι.

(07:40) Ο αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνεϊ, εκ των επικεφαλής του αμερικανικού στρατού στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας», είπε ότι δεν υπάρχει «νέα αεροπορική δραστηριότητα» από την λιβυκή πολεμική αεροπορία και καμία ένδειξη ότι τα αμυντικά της ραντάρ στόχευσαν τα συμμαχικά μαχητικά.

Χτύπησαν κτήριο του Καντάφι στην Τρίπολη

Ένας από τους εκατοντάδες πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τις Συμμαχικές δυνάμεις την τρίτη κατά σειρά νύχτα βομβαρδισμών στην Λιβύη, φέρεται πως βρήκε στόχο σε ένα από τα κτήρια-καταφύγια του Μουαμάρ Καντάφι, βάσει των όσων παρουσίασε η λιβυκή κυβέρνηση στους ξένους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις εξελίξεις στην Τρίπολη.

Και το αναφέρουμε αυτό γιατί πολύ απλά ο πόλεμος που διεξάγεται στη Λιβύη δεν μοιάζει σε τίποτα με εκείνους που ίσως θυμάστε στο Ιράκ, το Κουβέιτ και το Αφγανιστάν. Η δημοσιογραφική κάλυψη και κυρίως οι εικόνες που έκαναν τότε τον γύρο του κόσμου με τηλεοπτικά συνεργεία να ακολουθούν τις αμερικανικές δυνάμεις στα ορύγματα της πρώτης γραμμής (!) δεν υφίστανται στον πόλεμο της Λιβύης. Οι εικόνες έρχονται με το σταγονόμετρο και οι πληροφορίες είναι πιο δύσκολο από ποτέ να διασταυρωθούν.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς την απροκάλυπτη «μηντιακή προπαγάνδα» στην οποία επιδίδεται η λιβυκή κυβέρνηση, και σε μικρότερο ποσοστό και οι συμμαχικές δυνάμεις, δεν επιτρέπει να είναι κανείς σίγουρος 1005 για τίποτα από όσα μαθαίνει ότι γίνονται στη Λιβύη αυτές τις μέρες.

Το κτήριο, που βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τη σκηνή, όπου ο Καντάφι συνήθιζε να δέχεται τους επίσημους προσκεκλημένους του, καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν πύραυλο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του λιβυκού καθεστώτος, Μούσα Ιμπραχίμ, στους ξένους δημοσιογράφους, που μεταφέρθηκαν στο σημείο.

ΠΗΓΗ: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags