21/03/11 - 16:44

Εθνικός ήρωας ο Γκλέτσος στην Ευρώπη!

Η επαναστατική κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου να γκρεμίσει τις μπάρες των διοδίων προς όφελος των κατοίκων έκανε τον γύρο όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των γαλλικών και ελβετικών εφημερίδων.

Εθνικός ήρωας ο Γκλέτσος στην Ευρώπη!
29.758views 0shares

Το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης είχε μονοπωλήσει τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριο) ο Απόστολος Γκλέτσος με αφορμή την αντιπαράθεση του για τα διόδια Πελασγίας. Το θάρρος του όμως αξιολόγησε ιδιαίτερα θετικά η Ελβετική εφημερίδα «Le Matin» καθώς και στη Γαλλική «L' humanite».

Συγκεκριμένα η γαλλική εφημερίδα αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι ο δήμαρχος Στυλίδας κατάφερε να βρει ένα τρόπο να καταπολεμήσει τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το δημοσίευμα κάνει μια αναφορά στα γεγονότα ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του δημάρχου που έγινε «εθνικός ήρωας», όπως τον χαρακτηρίζει.

Τονίζεται μάλιστα ότι ο Απόστολος Γκλέτσος πραγματοποίησε μια πραγματικά ηρωική πράξη αφού διέταξε ο ίδιος μπουλντόζες να γκρεμίσουν τις μπάρες των διοδίων αφού θεωρούσε πως ήταν άδικη η πληρωμή τους. Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στο κίνημα «δεν πληρώνω».

Παράδειγμα προς μίμηση είναι λοιπόν ο Απόστολος για κάποιους πολίτες που θέλουν να εναντιωθούν στο κατεστημένο με ενεργό τρόπο. Ίσως στο μέλλον δούμε να ακολουθούνται τα βήματα του και σε άλλες χώρες...

Πηγή: cosmo.gr