Facebook Pixel Μετασεισμός 6,6 R στην Ιαπωνία - Αγωνία για τους αντιδραστήρες
Life
| 2011-03-22 12:20:00

Μετασεισμός 6,6 R στην Ιαπωνία - Αγωνία για τους αντιδραστήρες

Μετασεισμός 6,6 R στην Ιαπωνία - Αγωνία για τους αντιδραστήρες

Ισχυρός μετασεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:18 (ώρα Ελλάδας) ανοιχτά της επαρχίας Honshu στην Ιαπωνία. 

Oι τελευταίες εξελίξεις:

(09:00) Νέα εκπομπή ατμού από τη δεξαμενή του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου του αντιδραστήρα Νο.2, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας.

(08:04) Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους κατοίκους που ζουν εντός δέκα χιλιομέτρων από την ζώνη εκκένωσης να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους, αλλά η ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα δεν είναι το μοναδικό τους πρόβλημα καθώς έχουν εντοπιστεί μολυσμένα τρόφιμα, αλλά και το νερό της βρύσης.

(08:02) Οι τελευταίες διαθέσιμες καταγραφές από μία περιοχή δέκα χιλιομέτρων έξω από τη ζώνη εκκένωσης δείχνουν ένα επίπεδο 110 μικροσιεβέρτ ανά ώρα, αρκετά χαμηλότερο από το επίπεδο που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας, αλλά πολύ υψηλότερο από τα φυσιολογικά επίπεδα.

(07:59) Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν συντρέχει λόγος επέκτασης της μήκους 20 χιλιομέτρων ζώνης εκκένωσης γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, παρά τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, που είναι πλέον ερημωμένη.

(07:49) Ξεκίνησαν και πάλι οι κυλιόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που επηρεάζουν δέκα εκατομμύρια νοικοκυριά. Οι διακοπές ξεκίνησαν περίπου στις 9:20 πμ (τοπική ώρα) και αναμένεται να διαρκέσουν ως τις 10μμ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Η εταιρία ηλεκτροδότησης Tokyo Electric Power ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα στην παροχή της ηλεκτροδότησης θα διαρκέσουν τρεις ώρες και 40 λεπτά στην κάθε περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags