Facebook Pixel «Ανεμοδαρμένα Ύψη»… ακατάλληλα για ανηλίκους!
Life
| 2011-03-22 16:53:00

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»… ακατάλληλα για ανηλίκους!

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»… ακατάλληλα για ανηλίκους!

Τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» είναι ένα από τα πιο γνωστά βιβλία της αγγλίδας συγγραφέως Emily Bronte και ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η επιλογή του ραδιοφωνικού σταθμού του BBC να αφηγηθεί από την συχνότητά του το διάσημο βιβλίο θα ήταν σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη για τους ακροατές του, ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;

Το Radio 3 αναμένεται να παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή του μυθιστορήματος της Bronte, η οποία θα είναι λίγο πιο τολμηρή από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Για την ακρίβεια, οι ρομαντικοί και ευγενικοί χαρακτήρες του Heathcliff και της Cathy θα βρίζουν χυδαία και θα λένε λέξεις που μάλλον δεν αρμόζουν σε μια ιστορία αγάπης και έρωτα.

Παρότι όπως έχει γίνει γνωστό αυτές οι λέξεις θα εκστομίζονται μόνο κατά τη διάρκεια των καυγάδων του ζευγαριού, πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πάρει με καλό μάτι την απόφαση του σταθμού να εκφωνήσει το βιβλίο στις 8 τα απογεύματα της Κυριακής.

Μάλιστα πολλοί φοβούνται ότι κάποια από τα παιδιά που διαβάζουν το βιβλίο για το σχολείο τους θα συντονιστούν στον σταθμό και μπορεί να μην καταλάβουν εξ αρχής ότι πρόκειται για μια εκδοχή «ακατάλληλη για ανηλίκους».

Ο Jonathan Holloway, δημιουργός αυτής της εκδοχής του βιβλίου, υποστηρίζει την απόφαση του σταθμού και μάλιστα λέει χαρακτηριστικά: «Ακόμα και όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το βιβλίο, πιθανότατα να σόκαρε κάποιους από τους αναγνώστες. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι μια απλή ιστορία αγάπης, αλλά μια ιστορία βασανιστικού πάθους και βίαιης εμμονής».

Από την πλευρά του το Radio 3 αναφέρει ότι πριν τις αναγνώσεις θα υπάρχει σήμα που θα προειδοποιεί τους ακροατές για τη γλώσσα που χρησιμοποιείται.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags