24/03/11 - 17:43

Έρχεται το ραδιενεργό νέφος από την Ιαπωνία! (BINTEO)

Ραδιενεργό νέφος από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα!

Έρχεται το ραδιενεργό νέφος από την Ιαπωνία! (BINTEO)
43.841views 0shares

Το νέφος που αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα, όπως ενημέρωσαν οι επιστήμονες Δημόκριτου και Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας τη Βουλή, δεν πρέπει να μας ανησυχεί και αυτό γιατί οι ποσότητες ραδιενέργειας έχουν ήδη εξασθενήσει.

Οι επιστήμονες και οι εργάτες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, από την πρώτη στιγμή, ώστε να συγκρατήσουν τη διαρροή ραδιενεργού ακτινοβολίας στον πυρηνικό σταθμό.

Υπενθυμίζεται, πως ίχνη ραδιοϊσότοπων, πολύ μικρής ποσότητας, ανιχνεύθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα ατόμων που έφτασαν στην Ελλάδα από την Ιαπωνία και υποβλήθηκαν σε πρωτογενή ραδιολογικό έλεγχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ακολούθησε δευτερογενής έλεγχος σε πέντε περιπτώσεις, από τους 47 που είχαν εξεταστεί μέχρι και την Τρίτη (22/03) στους διεθνείς αερολιμένες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ραδιορρύπανση που να χρήζει περαιτέρω ενεργειών.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι “τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000, χωρίς να έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κάτι το ανησυχητικό”.

Τέλος, όσον αφορά στα ελληνικά πλοία που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή, εκτός από τις αρχικές προληπτικές συστάσεις προς τους ναυτιλλομένους, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας έχει εκδώσει σύσταση για την απομάκρυνσή τους σε ακτίνα 80χλμ. από την περιοχή του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού.


 

ΠΗΓΗ: cosmo.gr