Facebook Pixel Σοκ στη Βραζιλία από το πυρ αστυνομικών σε 14χρονο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-03-25 16:33:00

Σοκ στη Βραζιλία από το πυρ αστυνομικών σε 14χρονο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ στη Βραζιλία από το πυρ αστυνομικών σε 14χρονο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόπειρα δολοφονίας ενός 14χρονου αγοριού από πέντε αστυνομικούς έχει προκαλέσει σοκ και δέος στην κοινή γνώμη της Βραζιλίας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει σοκαριστικές σκηνές! 

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το σπίτι του 14χρονου τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο δημοσιεύτηκε όταν ήρθε στο φως το βιντεοσκοπημένο υλικό από το τηλεοπτικό κανάλι TV Globo, που έλαβε το βίντεο την Πέμπτη (24.03). Η λήψη του στιγμιότυπου πραγματοποιήθηκε από κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο, οι πέντε αστυνομικοί εγκλωβίζουν με τα σώματα τους σε ημικύκλιο τον 14χρονο, τον σπρώχνουν προς τον τοίχο και κατόπιν ανοίγουν πυρ εναντίον του από κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με δικαστικές αρχές τόσο η οικογένεια του 14χρονου, όσο και ο χειριστής της κάμερας, αλλά και ο πρώτος δημοσιογράφος που είδε το υλικό κρατούσαν “άκρα του τάφου σιωπή” αφού υπήρχε φόβος για αντίποινα από τους αστυνομικούς σε περίπτωση που το δημοσίευαν.

Καθαρή τύχη χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι είναι ζωντανός ο 14χρονος νοσοκομειακές πηγές. Το αγόρι τραυματίστηκε βαριά, νοσηλεύτηκε επί 10 ημέρες, και τώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, μαζί με την οικογένεια του.

Ο εισαγγελέας της περιφέρειας Αμαζόνα, Ζοάο Μπόσκο Σα Βαλάντε, επισήμανε ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό του ανέφεραν ότι ζητούσαν από τον 14χρονο πληροφορίες για ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε εγκληματική πράξη στη γειτονιά.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν του δόθηκαν εξηγήσεις στην εύλογη απορία του, γιατί άνοιξαν πυρ εναντίον του αγοριού, το οποίο σημειωτέον είχε λευκό ποινικό μητρώο. Τόνισε όμως ότι θα ασκηθεί εναντίον τους δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Παρακολουθήστε το βίντεο


 

ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags