26/03/11 - 15:39

Στο σφυρί ελβετικά ρολόγια ...kama sutra! (ΦΩΤΟ)

Τα ελβετικά ρολόγια φημίζονται για την ακρίβεια, την κομψότητα καθώς και για τη λειτουργικότητά τους. Τώρα όμως μπορούν άνετα να καυχηθούν για την ερωτική και αισθησιακή ατμόσφαιρα που αποπνέουν…

Στο σφυρί ελβετικά ρολόγια ...kama sutra! (ΦΩΤΟ)
26.025views 0shares

Μια σπάνια συλλογή ρολογιών με άκρως ερωτικές σκηνές θα τεθεί σε δημοπρασία στη Γενεύη! Η συλλογή περιέχει 33 κομμάτια, σπάνια ρολόγια του 18ου και του 19ου αιώνα, τα οποία ήταν στην κατοχή Ελβετού συλλέκτη, ο οποίος τα μάζευε εδώ και 25 χρόνια.

Η συλλογή του, σύμφωνα με το Reuters, περιλαμβάνει πάνω από 700 έργα τέχνης και κειμήλια, όλα με ερωτικό περιεχόμενο. Μεταξύ αυτών βρίσκονται μπαστούνια, αγάλματα και «αντικείμενα από ελεφαντόδοντο με αυτοερωτική χρήση».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του οίκου δημοπρασιών, ο συλλέκτης θα πουλήσει τα υπόλοιπα αντικείμενα σε ξεχωριστή δημοπρασία που θα γίνει στη Γαλλία μέσα στο 2011, αφού κανείς στην οικογένειά του δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη συλλογή του.

Να σημειωθεί ότι η παραγωγή ελβετικών ρολογιών με τολμηρά σχέδια ξεκίνησε από τον 17ο αιώνα και τροφοδοτούσε την κινεζική αγορά. Τα πιο περίτεχνα κομμάτια δε, τα αγόραζε ο ίδιος ο Κινέζος αυτοκράτορας!

Όσο για τις τιμές, οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας εκτιμούν ότι ένα από τα ρολόγια θα πωληθεί γύρω στα 90.000 δολάρια και σχετικά μικρότερες τιμές θεωρούν ότι θα πιάσουν τα υπόλοιπα.

Πηγή: cosmo.gr