Facebook Pixel Ένταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζωόφιλων
Life
| 2011-03-26 16:26:00

Ένταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζωόφιλων

Ένταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζωόφιλων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη φιλοζωικών και ανεξάρτητων οργανώσεων έξω από το κτίριο της Expo Athens, όπου πραγματοποιείται η 1η Διεθνής Έκθεση Γούνας. Ενταση προκλήθηκε όταν διαδηλωτές εμπόδισαν την είσοδο συμμετεχόντων.

«Είναι πρωτόγνωρη και προκλητική κίνηση η διοργάνωση, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μιας τέτοιας έκθεσης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρίτσα Ανεστοπούλου, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.

«Επιτιθέμεθα ενάντια στο μεγαλύτερο σύμβολο της ανθρώπινης ματαιοδοξίας», ανέφερε η πρόεδρος του Ζωοφιλικού Συλλόγου Βουλιαγμένης Τίνα Κασιδόκωστα.

Εκπροσωπώντας τη «Δημοκρατική Αριστερά», ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συντονιστής του τομέα πράσινης πολιτικής και οικολογίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, τόνισε:

«Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται, η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εμπορίας γούνας στον κόσμο».

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει εναλλακτικά προγράμματα για τη στροφή σε ήπιες μορφές οικονομικής ανάπτυξης, όπως ο οικοτουρισμός και οι βιολογικές καλλιέργειες.

Εκτιμάται ότι για το εμπόριο γούνας θανατώνονται ετησίως περί τα 50 εκατ. ζώα παγκοσμίως.

Πηγή: e-go.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags