Facebook Pixel Συγκρούσεις με αστυνομία και σπασμένες βιτρίνες στο Λονδίνο! (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-03-26 23:10:00

Συγκρούσεις με αστυνομία και σπασμένες βιτρίνες στο Λονδίνο! (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκρούσεις με αστυνομία και σπασμένες βιτρίνες στο Λονδίνο! (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές έγιναν στο κέντρο του Λονδίνου, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα περισσότερα από 200.000 άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Κάμερον.

Σοβαρά επεισόδια παρατηρήθηκαν στην Oxford Street, τον εμπορικότερο δρόμο του κεντρικού Λονδίνου, όπου ούτως ή άλλως πολλά καταστήματα παρέμειναν κλειστά για λόγους ασφαλείας. Νεαροί, ορισμένοι φορώντας κουκούλες στα πρόσωπά τους, με λοστούς και κοντάρια έσπασαν βιτρίνες. Κάποιοι πέταξαν και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Το συνδικάτο που διοργάνωσε την συγκέντρωση είχε ζητήσει να περιοριστεί σε ειρηνικά πλαίσια, κάτι που έγινε από την συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών μπήκαν κυρίως τα πολυτελή εμπορικά καταστήματα αλλά και τα υποκαταστήματα των τραπεζών. Μάλιστα περίπου 500 διαδηλωτές εισέβαλαν και λεηλάτησαν υποκατάστημα της HSBC που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Λονδίνου.
 

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags