Facebook Pixel Σκοτείνιασε η Ελλάδα για την Ώρα της Γης!
Life
| 2011-03-26 23:48:00

Σκοτείνιασε η Ελλάδα για την Ώρα της Γης!

Σκοτείνιασε η Ελλάδα για την Ώρα της Γης!

Για τρίτη χρονιά φέτος οι Έλληνες έσβησαν τα φώτα στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου και για μία ώρα, διαμαρτυρόμενοι έτσι για την κλιματική αλλαγή.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να «κατεβάσουν τον διακόπτη» για μία ώρα, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και εξοικονόμησης ενέργειας. Οι πολίτες, οι συναρμόδιοι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος που συμμετέχουν θα σβήσουν τα φώτα στον χώρο όπου βρίσκονται για 60 λεπτά.

Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη. Την Ώρα της Γης διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Η Ώρα της Γης είναι μία πρωτοβουλία που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, οπότε 2,2 εκατ. άνθρωποι, μαζί με πάνω από 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, ως έμπρακτη συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το 2008 η αρχική πρωτοβουλία μεγάλωσε εντυπωσιακά με πάνω από 50 εκατ.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags