Facebook Pixel Μεγάλη η συμμετοχή στην ώρα της Γης
Life
| 2011-03-27 23:33:00

Μεγάλη η συμμετοχή στην ώρα της Γης

Μεγάλη η συμμετοχή στην ώρα της Γης

Και φέτος οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της WWF.. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά της χώρας μας και οι μισοί δήμοι έσβησαν για μια ώρα το απόγευμα του Σαββάτου τα φώτα, συμμετέχοντας στην «Ώρα της γης».

Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, ενώ μεγάλη ήταν και η εξοικονόμηση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες δύο χρονιές που συμμετείχε η Ελλάδα στην παγκόσμια αυτή δράση της WWFήταν σαν να έλειψαν από την κίνηση της Αθήνας 73.000 αυτοκίνητα.

Το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος στήριξε την παγκόσμια προσπάθεια της WWF και κατέβασε τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, όλους τους εποπτευόμενους φορείς αλλά και τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών. Το ίδιο έκαναν και δεκάδες δήμοι σε όλη την χώρα, ανάμεσα στους οποίους και ο μεγαλύτερος της χώρας, ο Δήμος Αθηναίων. Ακριβώς στις 8.30 το βράδυ έσβησαν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, σε δεκάδες δημοτικά κτίρια σε όλη την πόλη αλλά και στον λόφο του Λυκαβηττού.

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε ως κίνημα στο Σίδνεϊ το 2007, όταν 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι της αυστραλιανής μεγαλούπολης έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Η καμπάνια το 2008 επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και από τότε, κάθε χρόνο επεκτείνεται, φτάνοντας πέρυσι στην εντυπωσιακή συμμετοχή 4.000 πόλεων από όλον τον κόσμο.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που ανηφόρισε προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τόσο για να δει την στιγμή που έσβησαν τα φώτα και βυθίστηκε στο σκοτάδι όσο και για να δουν λίγο αργότερα την εντυπωσιακή φωταγώγησή της.

ΠΗΓΗ: www.inews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags