Facebook Pixel Πόκερ: Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ
Life
| 2010-12-31 18:04:00

Πόκερ: Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Πόκερ: Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Μέρες που είναι, ο sportdog δίνει τα φώτα του σε επίδοξους …τζογαδόρους, μέσω των οδηγιών ενός έμπειρου παίκτη. Οι 10 εντολές του πόκερ για …σίγουρη αυτοκτονία!

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Στο πόκερ και γενικότερα στα τυχερά παιχνίδια (κυρίως σε αυτά που παίζονται στο καζίνο), δεν υπάρχουν μυστικά τούνελ που οδηγούν σε σίγουρα κέρδη. Ο πρώτος και θεμελιώδης κανόνας που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι οι πιθανότητες είναι πάντα εναντίον σου. Είτε έχεις απέναντί σου τον γκρουπιέρη, είτε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είτε κάθεσαι σε ένα τραπέζι Τexas Holdem, είτε παίζεις .μπαρμπούτι στο καφενείο, οφείλεις να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ένα πράγμα. Δεν είσαι εσύ το φαβορί. Και ποτέ δεν θα γίνεις.

Όταν, λοιπόν, γνωρίζουμε ότι τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος μας, όπως δεν είναι και με τους άλλους παίκτες φυσικά, είναι πιο εύκολο να διαχειριστούμε το παιχνίδι και να εκτιμήσουμε σωστά το φύλλο μας.

Ερχόμαστε στο παιχνίδι τώρα. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν σε μία μαγική λέξη. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες σε σχέση με τη βαρύτητα της συγκεκριμένης λέξης. Ποια είναι αυτή; ΠΑΣΟ! FOLD! Πες το όπως θέλεις, αλλά πες το. Αυτή είναι η αρχή για τη νίκη σου. Το πάσο κερδίζει, κερδίζει πολλά. Πες το έγκαιρα, πες το πολλές φορές, μην το φοβηθείς. Το πάσο είναι ο σύμμαχος σου, ο φύλακας των χρημάτων σου.

Δεν είναι απλό πράγμα να αποχωρίζεσαι πχ έναν άσο ή ακόμα χειρότερα ένα μικρό ζευγάρι νωρίς. Δεν είναι δυνατόν να μην έχεις επαφή όταν ανοίγουν τα τρία πρώτα φύλλα, τα οποία πιθανότατα δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για τους υπόλοιπους και να συνεχίζεις να μπαίνεις κυνηγώντας το θαύμα. «Κι αν μου κάτσει», σκέφτεσαι. Λάθος. Εννιά φορές στις δέκα δεν θα σου κάτσει και μέχρι τελικά να πας πάσο με σκυμμένο κεφάλι στο τελευταίο ποντάρισμα έχεις αφήσει ένα σωρό λεφτά. Και για να προλάβω κάποιους. Άλλο πράγμα η μπλόφα…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags