Facebook Pixel Πόκερ Νο4: Ένα ζεύγος δεν φέρνει πάντα την ευτυχία
Life
| 2011-01-01 00:25:00

Πόκερ Νο4: Ένα ζεύγος δεν φέρνει πάντα την ευτυχία

Πόκερ Νο4: Ένα ζεύγος δεν φέρνει πάντα την ευτυχία

Μέρες που είναι, ο sportdog δίνει τα φώτα του σε επίδοξους …τζογαδόρους, μέσω των οδηγιών ενός έμπειρου παίκτη. Οι 10 εντολές του πόκερ για …σίγουρη αυτοκτονία!

Βλέπεις ένα κόσμημα. Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι για την αξία του; Είναι δύσκολο να παρασυρθείς από κάποιον επιτήδειο και να τα πληρώσεις δέκα φορές πάνω από την πραγματική του τιμή; Όλοι την έχουμε πατήσει κάποια στιγμή και δεν είναι ντροπή να το παραδεχτούμε. Εκτός αν είμαστε… κοσμηματοπώλες.

Εκεί αλλάζει το πράγμα, γιατί εννοείται πως διαθέτουμε τις γνώσεις για να εκτιμήσουμε ένα κόσμημα και να καταλάβουμε αν πρόκειται για σαβούρα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν είμαστε, κρίνουμε μόνο από την εικόνα, η οποία πολλές φορές είναι εντυπωσιακή και καταφέρνει να μας ρίξει στην παγίδα.

Μια που μιλάμε για εικόνες, τί ωραίο που είναι να παίρνεις τα φύλλα στα χέρια σου και να βλέπεις ένα ζευγάρι... Δύο όμοιοι αριθμοί, στέκονται απόλυτα αρμονικά ο ένας δίπλα στον άλλο, και σε κάνουν να νομίζεις ότι βλέπεις έργο τέχνης. Μαγεύεσαι και το αφήνεις να σε παρασύρει μέχρι τα πιο βαθιά νερά.

«Ζεύγος λοζέ έχω, θα τους πάρω τα σώβρακα», σκέφτεσαι και είσαι έτοιμος να χτυπήσεις και να χτυπηθείς μέχρις εσχάτων. Δεν μασάς τίποτα και η λέξη «πάσο» σβήνεται αυτόματα από το λεξιλόγιό σου. Ονειρεύεσαι τριάδες, φουλ, μέχρι και στο καρέ καλπάζει η φαντασία σου.

Προσγειώσου! Η μεγαλύτερη παγίδα στο πόκερ είναι να έχεις πάνω σου ζευγάρι. Το ζευγάρι (δεν μιλάμε για άσους και ρηγάδες που δικαίως ενθουσιάζουν) θα σε πλανέψει. Θα σε μεθύσει. Θα σε κάνει να το εκτιμήσεις περισσότερο από την αξία του, ακριβώς γιατί πλασάρεται σε μια ωραία εικόνα. Δυο εφτάρια… Δύο δεκάρια… Τα κρατάς και περιμένεις να απλώσεις τα χέρια και να σηκώσεις το τραπέζι. Σε γελάσανε…

Είδαμε την προηγούμενη φορά πόσο λίγες είναι οι πιθανότητες για ένα πολύ υψηλό φύλλο. Μέχρι, λοιπόν, να …τριτώσει το ζευγαράκι σου παραμένει αδύναμο και χάνει απλά από ένα μεγαλύτερο του. Δεν λέμε ότι απαραίτητα θα χάσεις, απλά μην τρελαίνεσαι…

Μην μπαίνεις τυφλά σε κάθε χτύπημα απλά και μόνο επειδή κρατάς ένα ζευγάρι και θεωρείς ότι είναι αμαρτία να το πετάξεις. Μπορεί φυσικά να γίνεις πρώτος μάγκας με αυτό το φύλλο και να τους ξετινάξεις, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλεις να είσαι ψύχραιμος και προπαντός να πατάς στο έδαφος. Το ζεύγος δεν φέρνει πάντα την ευτυχία…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags