Facebook Pixel Ρομά κατέλαβαν τον ΟΑΕΔ στην Ξάνθη (BINTEO)
Life
| 2011-03-29 14:48:00

Ρομά κατέλαβαν τον ΟΑΕΔ στην Ξάνθη (BINTEO)

 Ρομά κατέλαβαν τον ΟΑΕΔ στην Ξάνθη (BINTEO)

Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ Ξάνθης προχώρησαν σήμερα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά της Ξάνθης και των όμορων νομών, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή του προγράμματος του οργανισμού, που αφορά την επιδότηση νέων επαγγελματιών Ρομ.

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ το τελευταίο διάστημα στις συνομιλίες που είχαν με την κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση κι έτσι προχώρησαν σε κατάληψη του ΟΑΕΔ Ξάνθης.

Στις δηλώσεις του ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος, Σπύρος Μαζαράκης, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, υπάρχει κατανόηση, αλλά είναι κάτι που χειρίζεται η κεντρική υπηρεσία χωρίς ο ίδιος να μπορεί να παρέμβει, παρά μόνο να ενημερώσει τον ΟΑΕΔ για το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ, Ηλίας Συμεών, δήλωσε ότι ζητάει την κατανόηση των συμπολιτών του για την αναστάτωση που προκλήθηκε, αλλά έκανε λόγο για το έσχατο μέσο πίεσης που έχουν οι Ρομά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της διακοπής του προγράμματος.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags