Facebook Pixel Ξεσάλωσε ο πλανήτης!
Life
| 2011-01-01 14:37:00

Ξεσάλωσε ο πλανήτης!

Ξεσάλωσε ο πλανήτης!

Πως γιόρτασαν την αλλαγή του χρόνου σε όλη την υφήλιο! 

Με άφθονα πυροτεχνήματα και χειροκροτήματα, τραγούδι και χαρά, υποδέχτηκαν όλες οι χώρες του κόσμου το νέο έτος. Δείτε πως γιόρτασαν σε μερικές από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου…

Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδες κόσμου χαιρέτησαν τη νέα χρονιά, με το Εδιμβούργο και το Λονδίνο να αποτελούν το κέντρο των εορτασμών.

Περίπου 80.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι παρακολούθησαν το παραδοσιακό πάρτι Hogmanay στο
Εδιμβούργο, ενώ 250.000 άτομα παρακολούθησαν την ετήσια επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Λονδίνο.

Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την παρέλαση της Πρωτοχρονιάς στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν η πρώτη μεγάλη χώρα στην οποία ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις ενώ μια συγκλονιστική επίδειξη πυροτεχνημάτων έλαβε χώρα στο Σίδνεϊ και την παρακολούθησαν 1,5 εκατ. ανθρωποι.

Στην Ισπανία, τα πλήθη συγκεντρώθηκαν στην Puerta del Sol πλατεία της Μαδρίτης για να τιμήσoυν το "Laς Uvas" (Τα σταφύλια), μια παράδοση κατά την οποία οι άνθρωποι τρώνε ένα σταφύλι για καθέναν από τους 12 κτύπους της ώρας τα μεσάνυχτα.

Με το νέο έτος, η Εσθονία έγινε η 17η χώρα που εντάσσεται στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με τον Πρωθυπουργό Andrus Ansip να πρωτοστατεί στον διπλό εορτασμό.

Το μικρό νησιωτικό έθνος του Ειρηνικού Κιριμπάτι, ήταν η πρώτη χώρα για την υποδοχή του νέου έτους στις.

Στο Χονγκ Κονγκ, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του Victoria Harbour για να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται από τις στέγες των πιο γνωστών κτιρίων της πόλης.

Στο ναό Zojoji στο κέντρο του Τόκιο, στην Ιαπωνία, οι μοναχοί έψαλαν με τους επισκέπτες την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα μεσάνυχτα. Χιλιάδες κόσμου απελευθέρωσαν μια μεγάλη μάζα ασημί μπαλονιών που επισημαίνουν τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Στην Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν, πυροτεχνήματα σχημάτισαν ένα δράκο ο οποίος έφτανε μέχρι τον ψηλότερο ουρανοξύστη.

Τέλος ο ερχομός του νέου έτους σηματοδότησε την πρώτη φορά που στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, γιορτάστηκε επίσημα μια δυτικού τύπου αντίστροφη μέτρηση.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ στο www.newsday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags