31/03/11 - 10:54

Ποιος είναι ο υπουργός με τα 178 εκ. ευρώ;

Πολύ κοντά στον «γαλάζιο» υπουργό που φέρεται να έχει καταθέσεις ύψους 178.000.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία βρίσκεται η Βουλή.

Ποιος είναι ο υπουργός με τα 178 εκ. ευρώ;
37.277views 0shares

Με χθεσινή ομόφωνη απόφαση που έλαβε η αρμόδια Επιτροπή ελέγχου οικονομικών των κομμάτων και των «πόθεν έσχες» των βουλευτών εξουσιοδότησε τον πρόεδρό της Βαγγέλη Αργύρη να ζητήσει από το ΣΔΟΕ τα πλήρη στοιχεία του κατόχου του επίμαχου λογαριασμού με αυτό το ιλιγγιώδες ποσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εμφανίζονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» στη συνεδρίαση της επιτροπής οι βουλευτές, έλεγαν ότι «η απαξίωση του πολιτικού κόσμου πρέπει να σταματήσει και ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος γι' αυτό. Πρέπει -αν όντως υπάρχουν- τα στοιχεία του πρώην υπουργού να βγουν στο φως».

Ακούστηκε επίσης πως στη συζήτηση μεταξύ των βουλευτών της επιτροπής ειπώθηκαν και συγκεκριμένα ονόματα πρώην «γαλάζιων» υπουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens και ενδεχομένως να είναι ένας από αυτούς ο ιδιοκτήτης του ελβετικού λογαριασμού.

Το αίτημα του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής προς το ΣΔΟΕ θα συνταχθεί αμέσως και αναμένεται η απάντηση του επικεφαλής του Σώματος, Γ. Καπελέρη. Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, το Σώμα «δεν εξετάζει τέτοια περίπτωση».

Ωστόσο είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι κανείς επισήμως από την πλευρά του ΣΔΟΕ δεν διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες όταν το θέμα έγινε γνωστό και πήρε διαστάσεις.

Η εφημερίδα συνεχίζει αναφέροντας πως, τα μέλη της επιτροπής Θ. Μπούρας (ΝΔ), Α. Σκυλλάκος (ΚΚΕ), Β. Αποστολάτος (ΛΑ.Ο.Σ.) και Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) αξιολόγησαν τα στοιχεία των ορκωτών λογιστών και του ΣΔΟΕ σχετικά με τις ταυτοποιήσεις των δηλώσεων «πόθεν έσχες» και των τραπεζικών λογαριασμών 10 πρώην υπουργών που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens, αίτημα που είχε κατατεθεί από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Β. Αργύρης είπε ότι ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις από τους ορκωτούς λογιστές και τις τράπεζες σχετικά με τα στοιχεία των λογαριασμών των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου, τα οποία -όπως τόνισε- ήταν ελλιπή.

Για τους υπόλοιπους οκτώ πρώην υπουργούς και συγκεκριμένα τους κ. Γ. Βουλγαράκη, Μ. Λιάπη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Β. Πολύδωρα, Χρ. Βερελή, Ν. Χριστοδουλάκη, Τ. Μαντέλη και Γ. Παπαντωνίου έχουν γίνει οι απαραίτητες ταυτοποιήσεις και αναμένεται τα αποτελέσματα των ελέγχων να περιληφθούν στο πόρισμα της επιτροπής όταν έρθουν σε γνώση της τα συμπληρωματικά στοιχεία και των δύο πρώην υπουργών.

ΠΗΓΗ: newstoday.gr