Facebook Pixel «Καταφέραμε να μην χρεοκοπήσουμε»
Life
| 2011-03-31 20:33:00

«Καταφέραμε να μην χρεοκοπήσουμε»

«Καταφέραμε να μην χρεοκοπήσουμε»

«Καλλιεργείται κλίμα απαισιοδοξίας ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όμως καταφέραμε ήδη να μην χρεοκοπήσουμε» είπε σήμερα σε εκδήλωση για τους νέους αγρότες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε πως τα πράγματα δεν είναι απαισιόδοξα για τη χώρα.
 

Απευθυνόμενος στους νέους αγρότες τους κάλεσε να είναι αισιόδοξοι, τους διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα τα καταφέρει και σχολίασε πως εκείνοι με τις καινοτόμες ιδέες τους και τις προσπάθειες τους δημιουργούν από μόνοι τους κλίμα αισιοδοξίας.

«Σας συγχαίρω, γιατί εσείς φέρνετε την ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οι ενέσεις αυτοπεποίθησης στους υπουργούς του και μία νέα παρέμβαση του κ. Γ. Παπανδρέου ώστε να κλείσει εκ νέου τα σενάρια ανασχηματισμού και να απορρίψει τις αμφιβολίες που διατυπώνονται ακόμη και από το εσωτερικό της κυβέρνησης για τις πιθανότητες επιτυχίας του μνημονίου, χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

«Το μόνο που δεν έχουμε ως επιλογή είναι το πισωγύρισμα, γιατί η ευθύνη μας, δίχως άλλο και χωρίς υπερβολή, είναι ιστορική», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Σχετικά με τα διλήμματα που έχουν εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες από πολιτικούς για το εάν «βγαίνει ο λογαριασμός», ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως «πρώτα από όλα, μήπως θα μας έβγαινε, αν συνεχίζαμε όπως η προηγούμενη κυβέρνηση; Αν δεν είχαμε κάνει όσα κάναμε όλοι οι Έλληνες, από τον Οκτώβριο του 2009; Το μόνο σίγουρο είναι ότι, πριν, “δεν έβγαινε” με τίποτα».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε και πάλι στους οίκους αξιολόγησης, λέγοντας ότι έχουν περάσει από την φούσκα της ευφορίας στον πανικό και υποβαθμίζουν τις επενδύσεις που μέχρι πρότινος αξιολογούσαν με «ΑΑΑ».

Πηγή: Tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags