Facebook Pixel Πόκερ Νο10: Έχεις ζευγάρι, ξέρεις τι να το κάνεις;
Life
| 2011-01-01 22:13:00

Πόκερ Νο10: Έχεις ζευγάρι, ξέρεις τι να το κάνεις;

Πόκερ Νο10: Έχεις ζευγάρι, ξέρεις τι να το κάνεις;

Μέρες που είναι, ο sportdog δίνει τα φώτα του σε επίδοξους …τζογαδόρους, μέσω των οδηγιών ενός έμπειρου παίκτη. Οι 10 εντολές του πόκερ για …σίγουρη αυτοκτονία!

Έχουμε πει ότι τα κορυφαία φύλλα στο πόκερ είναι τα ζευγάρια λοζέ. Αυτά, δηλαδή, που παίρνουμε στο χέρι μας (pocket pairs). Αυτά τα φύλλα, λοιπόν, είναι ικανά να κάνουν θραύση στο Texas Ηold'em, όμως επειδή πολύ συχνά παίζονται με λάθος τρόπο (συνήθως παίζονται υπερβολικά ή, ορισμένες φορές πολύ λίγο), δεν προσθέτουν αυξάνουν ιδιαίτερα το συνολικό κέρδος της ημέρας ή, τις δυνατότητες του τουρνουά όσο θα μπορούσαν.

Είναι μια καλή ευκαιρία να εξετάσουμε τη φύση των pocket ζευγαριών εστιάζοντας αρχικά στη χρήση τους στα no-limit τουρνουά. Θα προσφέρουμε επίσης σημειώσεις για παίκτες χαμηλού ορίου χρημάτων.

Καλό είναι να ξεκινήσουμε με τον χειρότερο τρόπο παιχνιδιού στο πόκερ. Είναι εκπληκτικός ο αριθμός των παικτών που κάνουν ένα μεγάλο σφάλμα. Ποιο είναι αυτό; Call με ένα μικρό ζευγάρι στο χέρι. Αν κάνουμε call αντί για raise all-in, τότε υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κερδίσουμε: να έχουμε το καλύτερο χέρι. Είναι πάντα καλύτερο να έχουμε δύο τρόπους να κερδίσουμε, όταν ποντάρουμε. Ο πρώτος με το ποντάρισμα μας και ο δεύτερος με το χέρι που έχουμε. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε περίπου 40% πιθανότητες να κερδίσουμε, επίσης ας υποθέσουμε ότι άμα ποντάρουμε ρέστα, ο αντίπαλος θα πάει πάσο με 50% πιθανότητες.
Θα ήταν σωστό να στοιχηματίσουμε, παρότι γνωρίζαμε ότι είχαμε 60% να χάσουμε το χέρι. Σε 100 αντιπαραθέσεις, θα μπορούσαμε να κερδίσετε τις 50 δίχως να παλέψουμε. Από τις υπόλοιπες 50 θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τις 20.

Καταλήγουμε να κερδίζουμε 70 από τις 100 αντιπαραθέσεις. Ενώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις ακριβείς αποδόσεις στο τραπέζι, αυτό το παράδειγμα δείχνει πως το να υπάρχουν δύο τρόποι να κερδίσουμε συχνά κάνει ένα χαμηλό χέρι νικητή.

Αν κάνουμε απλό call, θα βρεθούμε σε μία από δύο περιπτώσεις: Η, θα έχουμε περίπου 50-50 να κερδίσουμε ή, ακόμη χειρότερα ο αντίπαλος θα έχει μεγαλύτερο ζευγάρι. Θέλουμε πραγματικά να τοποθετήσετε πολλές μάρκες στο pot όταν είναι αδύνατο ο αντίπαλος να πάει πάσο και είμαστε είτε 50-50 ή, μεγάλο αουτσάιντερ; Είναι ένας τραγικός τρόπος παιξίματος! Κι όμως, παίκτες ξανά και ξανά κάνουν μεγάλα call με χέρια όπως pocket 4.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ COIN FLIP

Πολλές φορές σε παρτίδες πόκερ που δείχνει η τηλεόραση βλέπουμε κάποιον παίκτη με ένα pocket pair να αντιμετωπίζει κάποιον με δύο overcards (όπως Q-Q εναντίον A-K ή 7-7 εναντίον 8-9). Συχνά αναφέρεται ένα από δύο πράγματα: Είτε ότι το χέρι είναι 'coin flip', (που σημαίνει ότι είναι 50-50 οι πιθανότητες), είτε ότι οι πιθανότητες είναι κατά προσέγγιση 11 προς 10 ευνοϊκές για το ζευγάρι.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτό το σχόλιο είναι λάθος!

Διαφορετικά ζευγάρια pocket είναι διαφορετικού μεγέθους φαβορί εναντίον διαφορετικών overcard. Στην ουσία, δεν είναι πάντα φαβορί. Το J-10 ιδίου χρώματος είναι φαβορί επάνω σε όλα τα ζευγάρια από δυάρια ως επτάρια, εάν το ζευγάρι δεν περιλαμβάνει ένα από τα φύλλα χρώματος. Πρέπει να φτάσουμε στα pocket οκτάρια προτού το ζευγάρι να γίνει το φαβορί, και αυτό είναι με μια ελάχιστη διαφορά.Από την άλλη μεριά, εάν πάρουμε τα pocket επτάρια μας - ή ακόμη και τα pocket δυάρια μας εναντίον του Α-Κ, είμαστε το φαβορί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags