Facebook Pixel Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κρήτη
Life
| 2011-04-01 17:51:00

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη και στο σύνολο των νησιών του νοτίου Αιγαίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τζαμαρίες ίες στην περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο έχουν σπάσει, ενώ ίσως έχουν σημειωθεί και κάποιες υλικές ζημιές σε Κάσο και Κάρπαθο . To επίκεντρο εντοπίζεται στα 360 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, 55 χιλιόμετρα δυτικά της Καρπάθου και 94 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγίου Νικολάου. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 80 χιλιόμετρα σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Να σημειωθεί ότι η δόνηση διήρκεσε αρκετή ώρα και οι κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό σημείωθηκε και δεύτερη δόνηση, η οποία σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ήταν της ένατασης των 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από το σεισμό οι πολίτες πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους έντρομοι, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός κράτησε περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να πέφτουν πράγματα από τα σπίτια και να πανικοβληθεί ο κόσμος.

Ακούστε τι δήλωσε σεισμολόγος του γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθήνας στο Newstoday.gr.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags