Facebook Pixel Τέρμα τα δίφραγκα για 235 κρατικούς φορείς
Life
| 2011-04-02 10:46:00

Τέρμα τα δίφραγκα για 235 κρατικούς φορείς

Τέρμα τα δίφραγκα για 235 κρατικούς φορείς

Νόμο 20 χρόνων εφαρμόζει το υπ. Οικονομικών και κόβει τις επιχορηγήσεις - Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, 37 νοσοκομεία και η ΕΡΤ ανάμεσά τους - «Στον αέρα» η μισθοδοσία
 

Ο κόμπος φαίνεται πως έφτασε στο χτένι για τους κρατικούς φορείς, των οποίων οι διοικητές δεν είχαν αποστείλει μέχρι χθες επαρκή οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον Φεβρουάριο, αφού εφαρμόζοντας νόμο που υφίσταται από τη δεκαετία του ’90 κόβει τις κρατικές επιχορηγήσεις στους φορείς που βρέθηκαν εκτός λίστας και προβλέπει ποινές για τους διοικητές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» το κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των φορέων, καθώς όσοι δεν διαθέτουν ταμειακά αποθέματα, κινδυνεύουν να μην έχουν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων. Και στους καιρούς που ζούμε, το να έχει έστω και ένας από αυτούς του φορείς επαρκή ταμειακά αποθέματα για να μην έχουν πρόβλημα οι εργαζόμενοι είναι πολύ δύσκολο.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε «τρίξει τα δόντια» στους διοικητές των φορέων αυτών από τα μέσα Μαρτίου με παράγοντές του να διαρρέουν πως «η ευθύνη των διοικήσεων είναι μεγάλη» σχετικά με τα στοιχεία που αποστέλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, αφού βάση αυτών υπολογίζεται το εθνικό έλλειμμα και η χώρα είναι υπόλογη απέναντι στην Τρόικα. Έτσι, με τους εκπροσώπους της τελευταίας να αναμένονται την προσεχή Δευτέρα στην Αθήνα, το υπουργείο θέλησε προφανώς να δείξει πως δεν αστειεύεται.

Τώρα πλέον ενεργοποιήθηκε η «εσχάτη των ποινών» έναντι όσων δεν συμμορφώνονται και πλέον οι φορείς που είδαν την «κόκκινη κάρτα» αντιμετωπίζουν τις εξής κυρώσεις:

-Πρόστιμο στον πρόεδρο ή τον γεν. διευθυντή ίσο με το 1/25 του μηνιαίου του μισθού ή της συνολικής αποζημίωσής του για κάθε ημέρα καθυστέρησης πέραν της 15ης από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων.

-Δεσμεύεται το 50% των εσόδων του προβλεπόμενου κονδυλίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή τον τακτικό προϋπολογισμό , μετά την πάροδο ενός μηνός ή μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μεταξύ των φορέων που χάνουν την κρατική επιχορήγηση είναι: Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, η ΕΡΤ, 37 νοσοκομεία (μεταξύ των οποίων και πανεπιστημιακά), 9 θεραπευτήρια, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα Πειραιά και Αθήνας, η Διπλή ανάπλαση Βοτανικού Λεωφόρος Αλεξάνδρας ΑΕ, η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και άλλοι πολλοί φορείς.

ΠΗΓΗ: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags