Facebook Pixel Παγκόσμιο σοκ για Αλεξάνδρεια
Life
| 2011-01-02 15:55:00

Παγκόσμιο σοκ για Αλεξάνδρεια

Παγκόσμιο σοκ για Αλεξάνδρεια

Η αιματηρή βομβιστική επίθεση που έγινε το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς έξω από εκκλησία χριστιανών κοπτών στην Αλεξάνδρεια έχει προκαλέσει το παγκόσμιο σοκ και την διεθνή κατακραυγή. 

Από την έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο χάσανε την ζωή τους 21 άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε τηλεοπτικό μήνυμά του προειδοποίησε: «Θα κόψουμε το χέρι της τρομοκρατίας, θα αποκεφαλίσουμε την οχιά, θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και θα την νικήσουμε».

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου που είχε ως στόχο τους πιστούς που πήγαιναν να προσευχηθούν. Η βάρβαρη, εγκληματική αυτή πράξη, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και πόσο απαραίτητος είναι ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία».

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι από την Γαλλία, η Βρετανία, η Συρία, η Τουρκία κ.α., ενώ έκκληση στους ηγέτες όλης της γης για να υπερασπιστούν τους χριστιανούς απέναντι στην κακομεταχείριση απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος με μήνυμά του.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags