Facebook Pixel Σε ρυθμούς απεργίας τα ΜΜΕ
Life
| 2011-04-04 14:45:00

Σε ρυθμούς απεργίας τα ΜΜΕ

Σε ρυθμούς απεργίας τα ΜΜΕ

Μπήκαμε στην εβδομάδα της τετραήμερης απεργίας (7-10/4) και δημοσιογράφοι και εκδότες προετοιμάζονται για την κινητοποίηση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο στον Τύπο.

Η προετοιμασία για την απεργία...

Οι δημοσιογράφοι προετοιμάζονται για την τετραήμερη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη, τη στιγμή που οι εκδότες ετοιμάζουν τη δική τους αντίδραση. Το τοπίο στα ΜΜΕ δεν αποκλείεται να αλλάξει μετά την απεργία και αυτό είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους.

Έχουμε γράψει ότι οι αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα των δημοσιογράφων για την απεργία είναι έντονες, όπως επίσης ότι πολλά Μέσα δεν δείχνουν καμία διάθεση να ακολουθήσουν την κινητοποίηση.

Από την άλλη πλευρά οι εκδότες φέρονται να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συνάντηση των εκδοτών, προκειμένου να υπογραφεί το μνημόνιο των αλλαγών την επομένη της απεργίας στα ΜΜΕ. Μια αντίδραση που ενδέχεται να επιφέρει απολύσεις, μειώσεις μισθών και αναστολή εκδόσεων!

Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι έχουν συνάντηση στην ΕΣΕΗΑ προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή περιφρούρηση στην απεργία, ώστε να υπάρξει επιτυχία. Σήμερα, Δευτέρα συνεδριάζει η απεργιακή επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, ενώ αύριο Τρίτη θα γίνει η συνάντηση των απεργιακών επιτροπών των Μέσων.

Συνάντηση γίνεται και ανάμεσα σε εκπροσώπους των εργαζομένων και των εκδοτών, προκειμένου να συζητηθούν οι αντιδράσεις αλλά και οι ΣΣΕ, που είναι και το βασικό σημείο τριβής.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον έχει ξεκινήσει ένας... ανταρτοπόλεμος ανάμεσα στους εργαζομένους και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει. Αν και συνήθως οι παράπλευρες απώλειες είναι οι μεγαλύτερες και όπου παράπλευρες απώλειες, βάλτε τους χαμηλόμισθους.

Κανονικά τα... κυριακάτικα της Πέμπτης

Όσο για τις κυριακάτικες εκδόσεις, το είχαμε επισημάνει από την πρώτη ημέρα που το διασωματειακό αποφάσισε τετραήμερη απεργία τις συγκεκριμένες ημέρες (Πέμπτη έως Κυριακή) ότι θα κυκλοφορήσουν κανονικότατα την Πέμπτη. Ήδη από την Κυριακή, όλες οι εκδόσεις του Σαββατοκύριακου ξεκίνησαν να δουλεύουν προκειμένου να προετοιμαστούν. Την Τετάρτη όλα τα.... φρέσκα έντυπα θα βρίσκονται στα πιεστήρια και την Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν κανονικά με τις προσφορές τους.

Οι ισολογισμοί των ΠΑΕ στις αθλητικές εφημερίδες

Οι ημερήσιες αθλητικές εφημερίδες «Εξέδρα», «Πράσινη», «Ώρα των σπορ, «Goal News», «Φίλαθλος, «Πρωταθλητής, «SportDay» και «Φως» στην Αθήνα και τα «Σπορ του Βορρά», η «Metrosport» και η «Αθλητική Μακεδονίας Θράκης», στη Θεσσαλονίκη έχουν το δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών και προσκλήσεων των αθλητικών ανώνυμων εταιρειών το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης , Ντίνος Ρόβλιας.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags