04/04/11 - 16:09

Υπερχείλισε το φράγμα στη λίμνη Πλαστήρα

Υπερχείλισε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το φράγμα στη λίμνη Πλαστήρα με τις τοπικές αρχές να απεύχονται ένα πιθανό ρήγμα στη βάση του φράγματος, το οποίο οραματίστηκε ο στρατηγός και πολιτικός, Νικολάος Πλαστήρας.

Υπερχείλισε το φράγμα στη λίμνη Πλαστήρα
38.897views 0shares

Περισσότερα από 3.000 στρέμματα με σιτηρά στο διαμέρισμα του Πέτρινου και της Ψαθοχώρας πλημμύρισαν. Ευτυχώς, τα χωριά Βλοχός και Μεταμόρφωση δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, αφού τα αντλιοστάσια τέθηκαν έγκαιρα σε λειτουργία.

Το σπάνιο αυτό συμβάν έχει να σημειωθεί από το 2004. Μάλιστα, αποφασίστηκε η διακοπή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλαστήρα για τουλάχιστον ένα 24ωρο έως ότου υπάρξει εκτόνωση των φαινομένων, ώστε να μην κατεβάσει άλλο νερό ο ποταμός Καλέντζης και δεν μπορέσουν να σταματήσουν την ορμή του.

Η στάθμη του νερού στον Ταμιευτήρα έφτασε στα 791,88 κ. μέτρα αλλά οι ποσότητες που διαρρέονται προς τον ποταμό Ταυρωπό είναι μικρές και δεν εμπνέουν προς το παρόν ανησυχία.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα του Πέτρινου βρέθηκε επί ώρες σε απομόνωση, καθώς τα ορμητικά νερά του Ενιπέα που παρέσυραν κλαδιά, σκουπίδια αλλά και ολόκληρους κορμούς δένδρων, έφραξαν τη γέφυρα που ενώνει το χωριό με την Ιτέα και τα υπόλοιπα πεδινά χωριά του Δήμου Παλαμά.

Πηγή: news247.gr