Facebook Pixel Καλή χρονιά με κυκλοφοριακό κομφούζιο
Life
| 2011-01-02 21:53:00

Καλή χρονιά με κυκλοφοριακό κομφούζιο

Καλή χρονιά με κυκλοφοριακό κομφούζιο

Κινητοποιήσεις με το καλημέρα της νέας χρονιάς για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που από αύριο ανοίγουν νέο κύκλο απεργιών και στάσεων εργασίας.

Με το αριστερό μπαίνει η νέα χρονιά, κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα του 2011, για χιλιάδες κατοίκους της πρωτεύουσας που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους.
Πριν καλά-καλά ηρεμήσουν οι οδηγοί και οι επιβάτες από το απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε στους δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΜΜΜ το 2010, έρχονται νέες από αύριο.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα, ο ηλεκτρικός, Μέτρο, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, το τραμ θα κινηθεί από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει ο Προαστιακός.
Την Τετάρτη, τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν 12:00 το μεσημέρι με 16:00 το απόγευμα.
Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου προγραμματίζεται νέα 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 ως τις 16:00 το απόγευμα.

Κατάληψη στο Μετρό Συντάγματος

Πάντως, οι εργαζόμενοι αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του σταθμού του Συντάγματος στις 05:00 τα ξημερώματα, προκειμένου να διακόψει την ηλεκτροδότηση των συρμών, μετά την απόφαση δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την στάση εργασίας.

Οι «απειλές» Ρέππα

Την ίδια ώρα όμως ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας προειδοποιεί ότι «παίζουν με τη φωτιά», στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της επίταξης.

Πηγή: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags