Facebook Pixel "Λαϊκό Κίνημα και φτώχεια"
Life
| 2011-04-05 14:15:00

"Λαϊκό Κίνημα και φτώχεια"

"Λαϊκό Κίνημα και φτώχεια"

Το γεγονός ότι μόνο το λαϊκό κίνημα -οργανωμένο ή μη- μπορεί να αναστρέψει τον κατήφορο που η παρούσα κυβέρνηση, σχολιάζει στο σημερινό "Goal" ο Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Εξοργιστικά για τα λαϊκά στρώματα, που βίωσαν και βιώνουν την κυβερνητική λαίλαπα και την επίθεση στα εισοδήματά τους, ήταν τα όσα ανέφερε την Κυριακή το «Εθνος». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και η ακρίβεια συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό προς τα πάνω, προκλητικά επιδόματα συνεχίζουν να υπάρχουν στο Δημόσιο και μάλιστα να αυξάνονται. Επιδόματα που, βεβαίως, δεν αφορούν στο σύνολό τους τούς εργαζόμενους, αλλά μεγαλοστελέχη και κυβερνητικούς ημετέρους.

Απορούν μετά οι άνθρωποι της κυβέρνησης γιατί ο κόσμος τους αποδοκιμάζει και γιατί τους ρίχνει και γιαούρτια. Μάλλον το φυσιολογικό είναι αυτό και μάλλον και λίγα είναι αυτά που τους έχουν συμβεί έως τώρα και όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει, τα φαινόμενα αυτά και θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, έστω κι αν είναι μικροαστικά ξεσπάσματα όπως είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που θα ήταν προτιμότερο να έχει κινητοποιήσει τις δυνάμεις του κόμματός της για την ανατροπή. Αναρωτιόμαστε ειλικρινά τι περιμένει το ΚΚΕ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Εκείνο που μας ενδιαφέρει στο παρόν σημείωμα είναι το ότι τα δυσβάσταχτα για το λαό μέτρα δεν αποδίδουν, είναι αδιέξοδα και βεβαίως άδικα. Είναι άδικα και αντιλαϊκά -το γράφουμε για μία ακόμη φορά- και βεβαίως δεν ισχύουν για όλους. Υπάρχουν εξαιρέσεις και μάλιστα κραυγαλέες, που έχουν ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης και πλέον έχει έρθει η ώρα του λαϊκού κινήματος να δώσει τις απαντήσεις του.

Απαντήσεις που μπορούν να ξεκινούν από αποδοκιμασίες και γιαούρτια και σίγουρα κάποια στιγμή θα φθάσουν και σε άλλα πράγματα, πιο οργανωμένα και ανατρεπτικά. Μόνο το λαϊκό κίνημα -οργανωμένο ή μη- μπορεί να αναστρέψει τον κατήφορο που η παρούσα σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει επιβάλει στην κοινωνία και στο λαό και τον κάνει όλο και πιο φτωχό, με μια μικρή νομενκλατούρα να απολαμβάνει τους καρπούς της φτώχειας των πολλών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags