Facebook Pixel "Ως το επόμενο Dancing"
Life
| 2011-04-05 14:47:00

"Ως το επόμενο Dancing"

"Ως το επόμενο Dancing"

Ο Κώστας Γιαννακίδης γράφει στο blog του για την απεργία των δημοσιογράφων, που ουσιαστικά θα βοηθήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, καθώς μετά το τέλος της ακολουθεί το Dancing...

Ο Μιχάλης Λιάπης διέψευσε με οργή τις φήμες που τον έφεραν ευτυχή κάτοχο του λογαριασμού που φουσκώνει από 178 εκατ. ευρώ. Κανένα πρόβλημα. Κυκλοφορεί καινούργιο όνομα. Και αυτός πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας. Υποθέτω ότι αν προβεί και αυτός σε διάψευση θα εμφανιστεί άλλος ύποπτος. Και μη μου ζητήσετε αφελώς να μεταφέρω εδώ φήμες, γιατί δεν θα πάμε μαζί φυλακή, μόνος θα πάω. Όμως η φήμη σέρνεται σαν λάγνο κουτσομπολιό για τις εξωσυγικές περιπέτειες κοσμικής κυρίας. Είναι από τις φήμες που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και σηκώνουν συζητήσεις όπως ο δυνατός αέρας τη σκόνη.

Ακούγονται, βέβαια, κάτι χαριτωμένα για την τιμή του πολιτικού κόσμου, για την οποία ο μέσος πολίτης δεν δίνει ούτε 1, αλλά ούτε 178 εκατομμύρια ευρώ. Αποτέλεσμα; Τίποτα. Οσο δεν υπάρχει μία θεσμική παρέμβαση, όσο δεν εμφανίζεται κάποιος αξιωματούχος για να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς έχει συμβεί, τόσο ο ψίθυρος θα γίνεται τη μία φήμη και την άλλη πληροφορία. Ακόμα και αν εμφανιστεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κάτι τεκμηριωμένο, τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης θα διεγείρουν τη λαϊκή καχυποψία: «ο ένας καλύπτει τα σκάνδαλα του άλλου» θα πουν. Του κερατά, είναι τόσο δύσκολο να βγει ένας άνθρωπος και να δηλώσει κάτι υπευθύνως; Όχι, δεν είναι. Είναι όμως εξόχως βολικό για την κυβέρνηση να ανακυκλώνεται η φήμη από blog σε παραπολιτικό-τη Δευτέρα ήταν πρώτο θέμα σε εφημερίδα.

Περίπου η ίδια εικόνα αποτυπώνεται με διαφορετικό τρόπο σε άλλους επικοινωνιακούς χειρισμούς. Εμφανίζεται η πληροφορία για δραματικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, διαψεύδεται λίγο αργότερα. Όμως κανείς δεν εξηγεί, πάλι με πειστικό τρόπο, πώς ακριβώς θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε έναντι της τρόικας.

Είναι λογικό, λοιπόν, κάποιος να σκεφτεί ότι είτε η κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές μας, είτε δεν τα καταφέρνει στα στοιχειώδη. Υπουργοί που συγκρούονται και κάνουν διαρροές εις βάρος άλλων χαρτοφυλακίων. Από πάνω πέφτουν φήμες, εκλογικά σενάρια και εσχατολογικές εικασίες. Να δείτε που αυτή η απεργία των δημοσιογράφων μια χαρά θα βοηθήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Για τέσσερις μέρες η θάλασσα της σύγχυσης θα ηρεμήσει, δεν θα ακούγεται ο παραμικρός παφλασμός. Από αύριο μέχρι και το επόμενο Dancing with the stars.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags