Facebook Pixel Ο Κώστας Ηπειρώτης, ο Ίαν Ρας και μια κάλτσα!
Life
| 2011-04-05 20:41:00

Ο Κώστας Ηπειρώτης, ο Ίαν Ρας και μια κάλτσα!

Ο Κώστας Ηπειρώτης, ο Ίαν Ρας και μια κάλτσα!

Οι τάσεις φυγής του Βαλβέρδε έδωσαν αφορμή στον Μίλτο τον νταλικέρη να γράψει μία ξεχωριστή ρετρό ιστορία από την παλιοπαρέα των 80’s. Πρωταγωνιστές είναι ο «Δεμπασκαλάς» και η… Σπανιόλα.

Την αφορμή για το νέο ρετρό θέμα της Τρίτης, μου την έδωσε το γνωστό σίριαλ που παίζεται κάθε δύο χρόνια μήνα Απρίλιο, με τη Σπανιόλα τη γυναίκα του Μέρμηγκα του Βαλβέρδε. Που τάχα «υποχρεώνει» τον Μέρμηγκα να γυρίσει στη μυρμηγκοφωλιά. Εμείς θα πάμε πάλι στην αγαπημένη παρέα των έιτις και θα γνωρίσουμε μια άλλη «Σπανιόλα», τη Νανά.

«Ήρθε η Σπανιόλα», λέγαμε κάθε Πάσχα που εμφανιζόταν στη γειτονιά, για να επισκεφθεί τον παππού της, τον γερο-Χάρο τον τσέλιγκα και τον μπάρμπα της, τον Κωτσηχάρο τον χασάπη. Δεν ήταν παρατσούκλι το Χάρος. «Χάρος Κωνσταντίνος» έγραφε δίπλα στη βοϊδοκεφαλή της ταμπέλας στο χασάπικο του Κωτσηχάρου. Η Σπανιόλα δεν λεγόταν Χάρου. Αλλά δεν λεγόταν ούτε Βαλβέρδε ούτε Χιμένεθ ούτε είχε κάποιο άλλο ισπανικό επώνυμο. Ελληνίδα ήταν, ηπειρώτισσα. Η μάνα της ήταν η Βγενιώ του γερο-Χάρου, που στα 90 όχι μόνο δεν τον έπαιρνε ο Χάρος, αλλά εξακολουθούσε να βοσκάει τα πρόβατα και να ενισχύει την οικογενειακή επιχείρηση του Κωτσηχάρου.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο του Μίλτου με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο στο www.gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags