Facebook Pixel Νεκρός ο 67χρονος αγνοούμενος στη Ρόδο
Life
| 2013-11-24 17:26:00

Νεκρός ο 67χρονος αγνοούμενος στη Ρόδο

Νεκρός ο 67χρονος αγνοούμενος στη Ρόδο

Στην περιοχή Παστίδα εντοπίστηκε νεκρός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στη Ρόδο.

Πρόκειται για έναν 67χρονο άνδρα, σύζυγο του πρώτου θύματος από την κακοκαιρία, της 54χρονης Καλλιόπης Παναγιώτου, που είχε εντοπιστεί νεκρή 500 μέτρα από το σημειο που εντοπίστηκε σήμερα κι εκείνος.

Το τραγικό ζευγάρι επέβαινε στο αυτοκίνητό του που παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου.



 


Όπως αναφέρει η Ροδιακή, ο άτυχος άνδρας, το όνομα του οποίου είναι Γιάννης Μπαϊράμης, ήταν διευθυντής στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για πολλά χρόνια, ενώ είχε διατελέσει και Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Η αναγνώριση του πτώματος έγινε απο τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο μέσα στο ασθενοφόρο.

Οι νεκροί ανέρχονται πλεόν στους 3 ενώ τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνουν τώρα τις έρευνες για τον εντοπισμό του 53χρονου καθηγητή, με καταγωγή από το χωριό Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας που εξακολουθεί να αγνοείται.
 




Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έρευνες διενεργούνται και από το Λιμεναρχείο της Ρόδου, στην θαλάσσια περιοχή που εκβάλλουν τα ποτάμια αυτά.

 

Έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα στις 7 το βράδυ, πρόκειται να συνεδριάσει στη Ρόδο το Συντονιστικό Περιφερειακό Όργανο για να τεθούν εκ νέου σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού, επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο.




Τεράστια η καταστροφή - Πάνω από πέντε εκατομμύρια οι ζημιές

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το φως της χθεσινής ημέρας, αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η προχθεσινή Θεομηνία.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έπεσε στο βόρειο τρίγωνο του νησιού και συγκεκριμένα στις περιοχές Ιαλυσού, Κρεμαστής, Παστίδα, στις οποίες καταγράφηκαν και τα περισσότερα προβλήματα.


Όπως γράφει η Ροδιακή δεκάδες υπόγεια αλλά και σπίτια πλημμύρισαν και το ύψος του νερού έφθασε σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και το ενάμιση μέτρο, καταστρέφοντας όλα τα υπάρχοντα των κατοίκων, οι οποίοι παρατηρούσαν ανήμποροι να χάνονται οι περιουσίες τους!




Αλλά και δεκάδες αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα, σκάφη, γουρούνες, ακόμη και άμαξα παρασύρθηκαν στους δρόμους που ήταν σταθμευμένα από τα ορμητικά νερά και στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο! Μία μάζα έγιναν όλα και μαζί τους φερτά υλικά και καλαμιές που μεταφέρονταν με το νερό!

Μετά την υποχώρηση των υδάτων τόνοι λάσπης έμειναν στους δρόμους καθιστώντας αδύνατη την διέλευση οχημάτων και πεζών και χρειάστηκε η παρέμβαση, χθες από νωρίς το πρωί, μηχανημάτων του δήμου, της Περιφέρειας, αλλά και ιδιωτών για τον καθαρισμό τους. Μεγάλες ποσότητες λάσπης όμως κάλυψαν τόσο τα νοικοκυριά όσο και τα εμπορεύματα στις επιχειρήσεις και στα σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.


Οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να βγάλουν ακόμη και στο δρόμο ό,τι μπορούσαν να διασώσουν, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπήρχε με τον καθαρισμό αφού σε αρκετές περιοχές δεν είχαν ούτε νερό! Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο οδικό δίκτυο καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση οχημάτων ακόμη και σε κεντρικούς οδούς.

Έτσι στην παρακαμπτήρια οδό από την Κρεμαστή που δόθηκε στην κυκλοφορία, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα καθώς σε τρία σημεία το οδόστρωμα είχε υποστεί ζημιές. Στην περιοχή της Ιαλυσού οι περισσότεροι δρόμοι ήταν αδιάβατοι λόγω της λάσπης, των φερτών υλικών αλλά και των οχημάτων που είχε μετακινήσει ο μεγάλος όγκος νερού, ενώ παρόμοια προβλήματα σημειώθηκαν και στην περιοχή της Παστίδας. Σημειώνεται πως ο δρόμος από την Λ. Ηρακλειδών για το χωριό των Τριαντών (προς την εκκλησία) ακόμη και χθες το πρωί ήταν κλειστός, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, καθώς το νερό που κυλούσε προχθές το απόγευμα στο δρόμο αυτό, έφθανε το μισό μέτρο!

Πηγή: newsit.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags