Facebook Pixel "Να αναγνωριστούν οι εργαζόμενοι στα site"
Life
| 2011-04-06 17:07:00

"Να αναγνωριστούν οι εργαζόμενοι στα site"

"Να αναγνωριστούν οι εργαζόμενοι στα site"

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (UEPS), Γιάννης Δάρας στο Συνέδριο των Γερμανών Αθλητικών Συντακτών ζήτησε να αναγνωριστεί η εργασία στα site, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό.

"Να ενταχθούν άμεσα οι συντάκτες των site στους φορείς και να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους. Αλλάζει ο κόσμος, αλλάζουν τα media, αλλάζουμε κι εμείς".

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (UEPS – AIPS EUROPE), Γιάννης Δάρας στο Συνέδριο των Γερμανών Αθλητικών Συντακτών (έχει περίπου 4.000 ενεργά μέλη) που ολοκλήρωσε τις εργασίες του στο Οσναμπουργκ της Βεστφαλίας και στο οποίο ήταν επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής.

"Δεν νοείται σύγχρονη αθλητική δημοσιογραφία χωρίς τους δημοσιογράφους των site. Όπως πριν από πολλά χρόνια η δημοσιογραφική κοινωνία αρνιόταν να εντάξει στις τάξεις της τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, το ίδιο κάνει και τώρα, εθελοτυφλώντας, με τους on line δημοσιογράφους.

Οι εθνικοί σύνδεσμοι και οι διεθνείς δημοσιογραφικοί φορείς πρέπει να τους εντάξουν άμεσα στις τάξεις τους και να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους (μπορεί εύκολα να αποδειχθεί) θεσπίζοντας παράλληλα ασφαλή κριτήρια και για τα site και για όσους εργάζονται εκεί", υποστήριξε ο Γ. Δάρας που επισήμανε ακόμη ότι η UEPS είναι ο πρώτος διεθνής φορέας που από το 2008 έχει αναγνωρίσει στο καταστατικό του, τους συναδέλφους που εργάζονται στα new media ενώ είχε συστήσει και επιτροπή για τα κριτήρια αναγνώρισης των site, απόψεις που υιοθέτησε στη συνέχεια και η παγκόσμια ομοσπονδία.

Ο Γερμανικός Σύνδεσμος αποφάσισε βάση κάποιων κριτηρίων να εντάξει άμεσα τους δημοσιογράφους αυτούς, ενώ εξετάζει σοβαρά και το αίτημα των εικονοληπτών που ασχολούνται αποκλειστικά με αθλητικά θέματα.

"Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις δεν μπορούν να αγνοούν την αλλαγή που συμβαίνει γύρω μας και να θυμούνται τους δημοσιογράφους των site, μόνο στις απεργίες. Οι συντάκτες που απασχολούνται στα site πρέπει άμεσα να ενταχθούν στους Συνδέσμους Αθλητικού Τύπου και να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους εκεί όπου υπάρχει δομή ανάλογη με αυτή των εφημερίδων, με στελέχη επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες, πλήρεις δημοσιογραφικές ομάδες, με επταήμερη ενημέρωση, σε 24ώρη βάση και αξιολογημένη θεματολογία. Περαιτέρω απομόνωση τους θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση των δημοσιογραφικών φορέων. Καλά είναι τα καταστατικά, αλλά όταν αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να υπάρχει άμεση αντίδραση και ευελιξία. Υπάρχει ήδη μεγάλη καθυστέρηση", συμπλήρωσε ο Γιάννης Δάρας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags