Facebook Pixel «Βόλτα» στον Ειρηνικό τα σπίτια!
Life
| 2011-04-08 20:13:00

«Βόλτα» στον Ειρηνικό τα σπίτια!

«Βόλτα» στον Ειρηνικό τα σπίτια!

Γέμισε ο Ειρηνικός Ωκεανός και οι Δυτικές ακτές των Η.Π.Α από τα εκατομμύρια τόνους συντριμμιών που παρέσυρε το τσουνάμι μετά τον φονικό σεισμό στην Ιαπωνία. 

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 200.000 κτήρια παρασύρθηκαν από τα τεράστια κύματα, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι επιπλέουν στον ωκεανό  αυτοκίνητα, τρακτέρ, πλοία, ακόμα και ολόκληρα σπίτια.

Τα μέλη του 7ου στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού εντόπισαν πάρα πολλά συντρίμμια στη θάλασσα και ανέφεραν ότι δεν έχουν δει ποτέ κάτι παρόμοιο.

Ο μηχανικός Ντενις Βέρντον δήλωσε στο ABC News  "Είναι πολύ δύσκολο για τα πλοία να κουνηθούν. Παντού βρίσκεις δίκτυα αλιείας, συντρίμμια και κάθε λογής πράγματα. Ίσως δημιουργήσουν προβλήματα σε πολλά από το πλοία"

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 132 να τραυματιστούν. Μετά τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.Tepco: "Υπό έλεγχο η κατάσταση στη Φουκουσίμα".

Τη στιγμή που η Ιαπωνία συγκλονίστηκε από άλλον ένα ισχυρό μετασεισμό, νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που χτύπησε την Κεσενούμα.

Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που το τσουνάμι ισοπεδώνει το λιμάνι Μιγιάκο της Ιαπωνίας. Αυτοκίνητα και πλοία παρασύρονται και κάτοικοι παρακολουθούν έντρομοι την πόλη τους να καταστρέφεται.

Πηγή: Newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags