Facebook Pixel Η ανταρσία και το τηλεφώνημα που δεν έγινε ποτέ
Life
| 2011-04-08 21:12:00

Η ανταρσία και το τηλεφώνημα που δεν έγινε ποτέ

Η ανταρσία και το τηλεφώνημα που δεν έγινε ποτέ

Η άγρια επίθεση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπακωνσταντίνου αναζωπύρωσε τα σενάρια ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών. Φήμες για τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια-Παπανδρέου και άμεση διάψευση. Τα φρουτάκια και η κρίσιμη ψηφοφορία για τα νέα σκληρά μέτρα.

Φωτιά στα σενάρια περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών, έβαλε η ανταρσία της Πέμπτης και τα ομαδικά πυρά που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μάλιστα κυκλοφόρησαν και φήμες σε ιστοσελίδες περί τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, με σκοπό να ακολουθήσει κατεπείγουσα συνάντηση που θα σηματοδοτούσε πολιτικές εξελίξεις.

Η προεδρία της Δημοκρατίας με μια λιτή ανακοίνωση, προχώρησε σε άμεση διάψευση των φημών.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Προεδρίας Κ.Μπίτσιου "σε κείμενο που επιπόλαια αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα δεν έχουν καμία βάση ‘οι πληροφορίες’ που μεταδόθηκαν για δήθεν τηλεφωνική επικοινωνία και δήθεν πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλια με τον Πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου".

Ενόψει των νέων μέτρων για περαιτέρω περικοπές, αλλά και για τις αποκρατικοποιήσεις που θα ανακοινωθούν στις 15 Απριλίου, η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προκαλεί προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δέχθηκε οργισμένες επιθέσεις, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών ήταν τόσο έντονες, με τον υπουργό οικονομικών να ενημερώνει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το τι συνέβη.
Μάλιστα ακούστηκαν βαριές εκφράσεις και ειρωνείες, όπως το ότι θα μπορούσαμε "να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία" για να αυξηθούν τα έσοδα.

Με δεδομένο ότι σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας, η ηγεσία της κυβέρνησης ανησυχεί για τυχόν διαρροές, αν και στο παρελθόν παρά τις αντιδράσεις, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ελάχιστες εξαιρέσεις, ψήφιζαν μαζικά τα σκληρά μέτρα.

Το σίγουρο είναι πως πλέον προστίθεται ένας ακόμα πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο, καθώς από τα τυχερά παιχνίδια και τα φρουτάκια είχαν υπολογιστεί έσοδα 700 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον τον λόγο έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε εγκριθεί ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags