Facebook Pixel Πέθανε ο Καλάσνικοφ
Life
| 2013-12-23 22:14:00

Πέθανε ο Καλάσνικοφ

Πέθανε ο Καλάσνικοφ

Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε ο σχεδιαστής των όπλων Καλάσνικοφ, Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.  

Μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας το πέρασε στη Σιβηρία, όπου ήταν εξόριστος ο πατέρας του. Η αγάπη του για τα όπλα άρχισε στην εφηβεία, όταν άρχισε να κυνηγά, συνήθεια την οποία διατήρησε έως τα 90 του.

Πολεμώντας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Καλάσνικοφ είδε τα μειονεκτήματα των όπλων που χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες εκείνη την εποχή και αποφάσισε να κατασκευάσει ένα νέο όπλο για τον σοβιετικό στρατό.

Το Καλάσνικοφ ή ΑΚ-47, είναι το πιο δημοφιλές όπλο στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι 100 εκατομμύρια Καλάσνικοφ χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Επί δεκαετίες, το ΑΚ-47 παραμένει το υπ' αριθμόν ένα όπλο που διακινείται νόμιμα ή λαθραία σε κυβερνήσεις, αντάρτες, εγκληματίες και άλλους.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, από τα 500 εκατ. όπλα που κυκλοφορούν παγκοσμίως τα 100 εκατ. είναι Καλάσνικοφ, αν και ο ακριβής τους αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των αντιγραφών.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags