Facebook Pixel "Αν καταρρεύσουμε θα χάσουμε Θράκη και Αιγαίο" (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-04-09 11:13:00

"Αν καταρρεύσουμε θα χάσουμε Θράκη και Αιγαίο" (ΒΙΝΤΕΟ)

"Αν καταρρεύσουμε θα χάσουμε Θράκη και Αιγαίο" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή φαίνεται πως είναι η ουσία των όσων είπε ο Απ. Κακλαμάνης χτες από το βήμα της Βουλής.

Την σοβαρότητα της οικονομικής και όχι μόνο κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα ήθελε να τονίσει χτες ο κ. Κακλαμάνης, κατά την διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Ομόλογα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, και για τους οποίους δεν θα είναι δύσκολο να ανακαλέσουν στην μνήμη τους τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπεξ Νταβούτογλου για το Καστελόριζο «δεν είναι μέρος του Αιγαίου αλλά της Μεσογείου», τις δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου Αρίντς «η Ελλάδα χρωστά σχεδόν ένα τρισ. δολάρια. Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλια για να ζητιανεύουν. Σε όλα τα εργοστάσια τους σταμάτησε η παραγωγή. Βάλανε πωλητήριο στα εργοστάσια του και κανείς δεν τα αγοράζει», αλλά και το πρόσφατο συμβάν με το Ιταλικό πλοίο «Explora» το οποίο είχε ζητήσει άδεια εκτός από τις ελληνικές και από τις τουρκικές αρχές για έρευνες και πόντιση καλωδίων σε περιοχές που εμπίπτουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Ανακαλώντας λοιπόν στην μνήμη μας αυτά τα πολύ πρόσφατα γεγονότα, ίσως θα πρέπει οι κυβερνώντες, οι πολιτικοί, αλλά και όλοι μας να λάβουμε τα λόγια του πρώην υπουργού αλλά και Προέδρου της Βουλής πολύ σοβαρά.

Με δεδομένο πως το διεθνές περιβάλλον αλλάζει συνεχώς και οι παγκόσμιες ισορροπίες μεταβάλλονται από μέρα σε μέρα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα μεθοδικοί και προσεχτικοί στις πολιτικές μας επιλογές, για να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δικαιώματα για τα οποία ουκ ολίγοι έχουν δώσει το αίμα τους.

«Kαταλαβαίνετε ότι μία κατάρρευση της οικονομίας θα είναι κατάρρευση της χώρας. Και δεν είμαι καν εθνικιστής, όπως μου έλεγαν από την Αμερικανική Πρεσβεία στο CBS, ότι ηγούμαι των εθνικιστών του ΠΑΣΟΚ.

Η Θράκη όμως και το Αιγαίο δεν μπορούν να τύχουν υπεράσπισης από μία χώρα που είναι υπό κατάρρευση.

Θα σημαίνει εθνική τραγωδία, αν αντί να γίνεται αυτό που είπα «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν», όλοι δεν καταλάβουμε και ομαδικά αλλά και ατομικά κυρίως την ευθύνη».

ΠΗΓΗ: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags