Facebook Pixel Οι ελληνικές εικόνες που «σημάδεψαν» το έτος που φεύγει
Life
| 2013-12-31 01:16:00

Οι ελληνικές εικόνες που «σημάδεψαν» το έτος που φεύγει

Οι ελληνικές εικόνες που «σημάδεψαν» το έτος που φεύγει

Το 2013 ήταν μια χρονιά με επεισοδιακά και σημαντικά γεγονότα για τη χώρα. Πρωτόγνωρες συλλήψεις, επεισόδια, διαμαρτυρίες, θάνατοι συνανθρώπων μας από καιρικά φαινόμενα, σημαντικές επισκέψεις ξένων πολιτικών αλλά και ανέχεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού.
 

4 Φεβρουαρίου 2013. Η αιθαλομίχλη εμφανίζεται στην Αθήνα ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και του υψηλού κόστους του πετρελαίου. Οι κάτοικοι ζεσταίνονται ανάβοντας τζάκια και ξυλόσομπες δημιουργώντας αυτό το φαινόμενο. Η συγκέντρωση των σωματιδίων εμφάνισαν την αποπνικτική ατμόσφαιρα προκαλώντας αναπνευστικά προβληματα στους κατοίκους και κινητοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό σε έκτακτα μέτρα.
 
 
14 Φεβρουαρίου 2013: Παραγωγοί των Λαϊκών αγορών της Λάρισας μοίρασαν δωρεάν τρόφιμα στους Λαρισαίους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κυβερνητική πολιτική. Ίδιες κινήσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Χιλιάδες κόσμου έσπευσε να παραλάβει δωρεάν τρόφιμα καθώς εν μέσω κρίσης ακόμα και τα βασικά είδη λείπουν από το οικογενειακό τραπέζι.
 
 
 
22 Φεβρουαρίου 2013. Έντρομοι, βουλευτές και μέλη του προεδρείου είδαν την εργαζόμενη που εκτελούσε εργασίες συντήρησης στο θόλο της Βουλής (προσπαθούσε να αφαιρέσει νερά που είχαν συσσωρευθεί), να αιωρείται στο κενό. Η εργαζόμενη κατάφερε τελικά να κρατηθεί με τη βοήθεια ιμάντων και συναδέλφων της, ενώ από το θόλο έσπασαν τζάμια τα οποία έπεσαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.
 

 

22 Φεβρουαρίου 2013. Στην Αττική, η έντονη βροχόπτωση «έπνιξε» την πόλη και κυρίως το Χαλάνδρι όπου μια 23χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της εγκλωβισμένη από τα νερά στο αυτοκίνητό της. Την ίδια ώρα, μια άλλη γυναίκα σώζεται την τελευταία στιγμή χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση ενός πολίτη. (Πηγή φωτό: John Kolesidis/Reuters)

 
1η Μαρτίου 2013. Δύο φοιτητές της Λάρισας χάνουν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις μέσα στο διαμέρισμά τους αφού άναψαν μαγκάλι για να ζεσταθούν. Το εν λόγω φαινόμενο συνεχίστηκε και άλλες περιπτώσεις τραγικών θανάτων από μαγκάλι σημάδεψαν το 2013.
 
 
18 Ιουλίου 2013.  Άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Γερμανίας, φτάνει στην Αθήνα. Αυτήν την φορά ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη προς την Ελλάδα. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπαίνει στην αίθουσα του Υπουργείου Οικονομικών για να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους. 
 

 

18 Σεπτεμβρίου 2013. Σοβαρά επειδόδια στο Κερατσίνι και στην Πάτρα μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ σε συγκέντρωση για την αποτρόπαιη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. 

 

 
 2 Οκτωβρίου 2013. Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος συλλαμβάνονται κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα για τη δράση των χρυσαυγιτών συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. O Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με αστυνομική συνοδεία οδηγείται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για την απολογία του στον ανακριτή.
 
 
14 Οκτωβρίου 2013. Διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φορώντας μάσκες διαμαρτύρονται για την κινητικότητα μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπου επρόκειτο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να εγκαινιάσει την αρχαιολογική έκθεση.
 

 

7 Νοεμβρίου 2013. H επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ενώ πολλά ήταν τα στιγμιότυπα που εκτυλίχθηκαν στις συγκεντρώσεις έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση.

Χαρακτηριστική και συμβολική κατά πολλούς εικόνα ότι με χειροπέδες και όχι με λουκέτο σφράγισαν οι αστυνομικοί το κτίριο της ΕΡΤ καθώς δεν είχαν μαζί τους λουκέτο.

 

 

 21 Νοεμβρίου 2013. Το πρόχειρο κατάλυμα ενός από τους εκατοντάδες άστεγους στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί καθημερινή εικόνα. Τραγική ειρωνεία ότι ο άστεγος βρήκε τον «δικό του χώρο» μπροστά από ένα κλειστό κατάστημα στην Αθήνα ελέω κρίσης.

 

 
23 Νοεμβρίου 2013. Οι καταιγίδες στη Ρόδο δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο νησί με αποτέλεσμα μάλιστα τον θάνατο τεσσάρων κατοίκων από τις πλυμμήρες. Ο φακός απαθανατίζει την απόγνωση των κατοίκων σε ένα δρόμο γεμάτο λάσπες μετά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.
 
 
18 Δεκεμβρίου 2013. Οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών «πιστές» στο ραντεβού τους έξω από το ΥΠΟΙΚ ενάντια στην τρόικα και τη διαθεσιμότητα. 
 


Πηγή: Νewpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags