Facebook Pixel Ταπείνωσαν την Citigroup οι Αγγελόπουλοι!
Life
| 2011-04-11 14:58:00

Ταπείνωσαν την Citigroup οι Αγγελόπουλοι!

Ταπείνωσαν την Citigroup οι Αγγελόπουλοι!

Κι όμως σε μια περίοδο που η Ελλάδα μας φαίνεται να μην υπολογίζεται από κανέναν και οι μάχες των πολιτών χάνονται , η εταιρεία των συμφερόντων Αγγελλόπουλου ταπείνωσε έναν χρηματοοικονομικό κολοσσό!

Η μήνυση που είχε κάνει η Χαλυβουργική, εταιρία συμφερόντων της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στη Citigroup, όχι μόνο έπιασε τόπο, αλλά κέρδισε και τη συγγνώμη του χρηματοοικονομικού κολοσσού!

Η μήνυση στη Citigroup είχε να κάνει με το περιεχόμενο ανάλυσής της που αφορούσε την ανταγωνίστρια στην ελληνική αγορά Σιδενόρ, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.
Η Citigroup αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική βιομηχανία καθώς και να την αποζημιώσει, επειδή στην ανάλυση για τον ανταγωνιστή της υποτιμούσε σαφώς τα μεγέθη αγοράς και τις προοπτικές της Χαλυβουργικής, κάτι για το οποίο οι Financial Times έγραψαν πως «αρκετοί Βρετανοί δικηγόροι δεν θυμούνται ανάλογη περίπτωση στα χρονικά σε δικαστήριο».

Το χρονικό της δικαίωσης...

Όλα ξεκινούν το 2007, όταν η Χαλυβουργική, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στη Citigroup για το περιεχόμενο ανάλυσής της που αφορούσε την ανταγωνίστρια στην ελληνική αγορά Σιδενόρ, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Την περασμένη Πέμπτη λοιπόν, στην εκδίκαση της υπόθεσης με δήλωσή της σε δικαστήριο στο Λονδίνο η διάσημη δικηγορική φίρμα Farrers, η οποία εκπροσώπησε στη δικαστική διαμάχη τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό κολοσσό, παραδέχθηκε ότι η ανάλυση «περιείχε κάποια ανακριβή δεδομένα», για την επαλήθευση των οποίων δεν είχε υπάρξει, προ της δημοσίευσης, επικοινωνία με την Χαλυβουργική.

Με τη δήλωση γινόταν αποδεκτό ότι στην ανάλυση υποεκτιμήθηκαν οι πωλήσεις της Χαλυβουργικής για τα έτη 2005 και 2006 καθώς και τα μερίδια αγοράς για την ίδια περίοδο.
Αντίθετα, υπερεκτιμήθηκαν τα μεγέθη δύο ανταγωνιστών της, μεταξύ των οποίων και εκείνα της Σιδενόρ.

Επίσης η Citigroup είχε εκτιμήσει ότι το 2007 το μερίδιο αγοράς της Χαλυβουργικής θα υποχωρούσε.

«Στην πραγματικότητα, αν η εναγόμενη (Citigroup) είχε εκτιμήσει το μερίδιο αγοράς της ενάγουσας (Χαλυβουργική) και είχε εφαρμόσει μία καταλληλότερη μέθοδο, ενόψει της αυξανόμενης παραγωγικής ικανότητας της ενάγουσας θα ήταν λογικό ένα συμπέρασμα ότι το μερίδιο αγοράς της θα αυξηθεί», αναφέρεται στη δήλωση των δικηγόρων.

Οι Farrers ανέφεραν, επίσης, στη δήλωση ότι η Citigroup «μετανιώνει για αυτές τις ανακρίβειες και ανεπιφύλακτα ζητάει συγγνώμη από την ενάγουσα» καθώς και ότι πλήρωσε και αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη και για τα νομικά έξοδα με τα οποία επιβαρύνθηκε η Χαλυβουργική.

Πλέον, μετά την κατάληξη στην υπόθεση αυτή, διακεκριμένοι νομικοί υποστηρίζουν ότι η υπόθεση «Χαλυβουργική vs Citigroup» προφανώς θα καταστήσει προσεκτικότερους τους επενδυτικούς οίκους στον συγκεκριμένο τομέα, αφού παραδοχή σφάλματος με διατύπωση συγγνώμης και με καταβολή αποζημίωσης για μια ανάλυση δεν έχει προηγούμενο.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags