11/04/11 - 22:39

Με βαλίτσες οι μίζες για το Μετρό

Προμήθειες… αλά γερμανικά δόθηκαν και για το περίφημο έργο κατασκευής του Μετρό της Αθήνας, με την γερμανική εταιρεία SIEMENS να εμπλέκεται στο «αλισβερίσι», σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Με βαλίτσες οι μίζες για το Μετρό
52.875views 0shares

To γνωστό εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «ανάβει φωτιές», καθώς σε σημερινό του δημοσίευμα αναφέρει ότι θυγατρική των γερμανικών σιδηροδρόμων φέρεται να έδωσε μίζες… που φτάνουν το ύψος των 300.000 ευρώ, στο πλαίσιο της κατασκευής του Μετρό στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπάρχει εμπλοκή και της SIEMENS στην υπόθεση αυτή.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι τα χρήματα μεταφέρονταν με βαλίτσες στην Αθήνα, ενώ σχετικά με τις προμήθειες πολλά απ’ αυτά δίνονταν σε αρκετές χώρες εκτός Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Αλγερία, Λιβύη.

Έρευνα από την εισαγγελία Φρανκφούρτης

Στην υπόθεση των προμηθειών εμπλέκεται η θυγατρική Deutsche Bahn International (DBI). Για την υπόθεση αυτή διενεργεί έρευνα η εισαγγελία της Φραγκφούρτης εναντίον τουλάχιστον 38 πρώην και νυν στελεχών της εταιρείας. Μεταξύ αυτών είναι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της DBI.
Βάσει της έρευνας που διενεργείται οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για τις κατηγορίες της απάτης και της δωροδοκίας στην εν λόγω υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού οι έρευνες της εισαγγελίας που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο σχετίζονται με προμήθειες «μονοψήφιου αριθμού» εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν επίσης σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής.

Δείτε το σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ