Facebook Pixel "Μοιραστείτε τα έξοδα για τη βενζίνη"
Life
| 2011-04-12 16:36:00

"Μοιραστείτε τα έξοδα για τη βενζίνη"

"Μοιραστείτε τα έξοδα για τη βενζίνη"

Έπρεπε να χάσουν την ζωή τους δύο νεαρά παιδιά εν ώρα υπηρεσίας, για να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη και να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες που υπηρετούν στις ομάδες μοτοσικλετιστών.

Σήμερα μας ενημέρωσαν για μία πραγματικά απίθανη ιστορία και αφορά αστυνομικούς που υπηρετούν στο ΑΤ Αυλώνα.

Για να το θέσουμε καλύτερα, τυπικά υπηρετούν στο ΑΤ Αυλώνα, ουσιαστικά όμως υπηρετούν στην Αθήνα, αφού καθημερινά βρίσκονται στην πρωτεύουσα, ώστε να ενισχύσουν τις Αστυνομικές Δυνάμεις, σε μέτρα και πορείες, με χρήματα, τα οποία πληρώνουν από την… τσέπη τους.

Η διάθεση δυνάμεων, από υπηρεσία σε υπηρεσία, ως ενίσχυση, είναι κάτι που συνέβαινε πάντα στην ΕΛ.ΑΣ. Αυτό που συμβαίνει όμως το τελευταίο διάστημα με τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο ΑΤ Αυλώνα, έχει ξεπεράσει τις ανοχές τους.

Είναι υποχρεωμένοι να βάζουν καθημερινά από την τσέπη τους από 25 έως 35€, τη στιγμή που οι αποδοχές τους ημερησίως ανέρχονται, μετά βίας, στα 20€, προκειμένου να βρίσκονται στην Αθήνα, ώστε να ενισχύσουν υπηρεσίες όπως η ΥΑΤ και πεζές περιπολίες, αφού οι συνάδελφοί τους δεν επαρκούν.

Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της ΕΛΑΣ, προβλέπεται η διάθεση αστυνομικών από την υπηρεσία στην οποία ανήκουν, προς ενίσχυση άλλης υπηρεσίας, για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν. Ωστόσο, αυτή η μετακίνηση, η κάλυψη των οδοιπορικών τους, γίνεται με έξοδα της ΕΛΑΣ.

Αυτό ισχύει, αλλά το τι γίνεται πραγματικά, μάλλον απέχει από την πραγματικότητα, αφού οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στην Αθήνα, με τα ιδιωτικά τους οχήματα, και να καταβάλλουν από την τσέπη τους 10€ για διόδια, ενώ χρειάζονται και περίπου 25€ για βενζίνη.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί οι οποίοι βιώνουν αυτήν την πραγματικότητα, έχουν καταφύγει στις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις, ώστε να διευθετήσουν το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασία του Πολίτη.

Προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση, επικοινωνήσαμε με τον κ. Σπήλιο Κρικέτο, γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Ο κ. Κρικέτος μας επιβεβαίωσε την ιστορία που αρχικά μας φαινόταν απίστευτη. Στο ερώτημα που του θέσαμε, αν με βάση τον κανονισμό της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται η κάλυψη των οδοιπορικών τους, μας απάντησε πως αυτό ισχύει για περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 60χλμ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή ο Αυλώνας βρίσκεται σε μικρότερη απόσταση, δεν «τους πιάνει». Ο κ. Κρικέτος επισήμανε πως, παρά τα ερωτήματα που έχουν θέσει στην υπηρεσία, η απάντηση που τους δίνουν είναι, είτε οι αστυνομικοί αυτοί να παίρνουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε να έρχονται με ταξί.

Όπως μπορούμε όλοι να καταλάβουμε, το κόστος μετακίνησής τους από τον Αυλώνα μέχρι την Αθήνα με ταξί είναι σε καθημερινή βάση οικονομικά δυσβάστακτο για τον οποιοδήποτε. Παράλληλα η περίπτωση του ΚΤΕΛ, όπως μας τόνισε ο κ. Κρικέτος, είναι ανέφικτη, διότι αυτοί οι άνδρες πρέπει στις 6 το πρωί να παρουσιάζονται στην υπηρεσία τους, δεδομένο που σημαίνει ότι το αργότερο πρέπει να έχουν φύγει από Αυλώνα στις 05:00, ώρα που δεν υπάρχει αστική ή υπεραστική συγκοινωνία προς Αθήνα.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έχουν φτάσει στα όριά τους και είναι έτοιμοι να πουν πως δεν ξαναπάνε, όχι γιατί αρνούνται την υπηρεσία, αλλά πολύ απλά γιατί δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν, τονίζει ο κ. Κρικέτος.

Με μισθούς που αγγίζουν τα 850 ευρώ μηνιαίως είναι -το λιγότερο- απίθανο να διαθέτουν 350 ευρώ για μετακινήσεις, συν τα έξοδα για ενοίκια στην περιοχή του Αυλώνα. Όπως είναι λογικό, δεν τους μένει τίποτα για τα βασικά, επισημαίνει ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Το πρόβλημα είναι γνωστό στην ιεραρχία, η οποία υποστηρίζει πως, όντως, οι εν λόγω αστυνομικοί έχουν δίκιο.

«Γιατί οι ανώτεροι και οι ανώτατοι αξιωματικοί να έχουν κρατικά αυτοκίνητα με δωρεάν βενζίνη και να μην υπάρχει ένα αυτοκίνητο να μεταφέρει τους ανθρώπους στην υπηρεσία», αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο κ. Κρικέτος. «Στην κρίση πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη».

Αυτό, όμως, που πραγματικά μας άφησε άφωνους, ήταν η απάντηση που δόθηκε στον κ. Κρικέτο, σε μία από τις αναφορές του για το θέμα: «Να πηγαίνουν ανά τετράδα με ένα ΙΧ για να τους έρχεται φθηνότερα», «κάποιοι νομίζουν πως αυτό που κάνουν είναι οικονομική πολιτική με την τσέπη του αστυφύλακα», «δουλεύουμε για να ζήσουμε το σπίτι μας, όχι για να πληρώνουμε από την τσέπη μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απ’ ό,τι φαίνεται το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα σε κάποιους και αυτό είναι δυστύχημα για όλους εμάς. Από αυτό εδώ το Μέσο το έχουμε πει και θα συνεχίσουμε να το λέμε, ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags