Facebook Pixel Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του Γκιόλια
Life
| 2014-02-13 21:14:00

Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του Γκιόλια

Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του Γκιόλια

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, μετά τη "βόμβα" που έριξε μέσα από τις φυλακές  Λάρνακας ο καταδικασμένος για τη πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα Τάσος Τσεχιλίδης. Ο Τσεχιλίδης εμπλέκει τον συγκρατούμενό του Δημήτρη Μαμαλικόπουλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η Σέχτα Επαναστατών.

«Αυτός σκότωσε τον Σωκράτη Γκιόλια! Ο Μαμαλικόπουλος είναι στη Σέχτα, ο ίδιος μου τα έλεγε στο κελί...» είπε ο Τσεχιλίδης για τον Μαμαλικόπουλο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso». Σημειώνεται ότι και οι δύο έχουν καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια για τις πέντε δολοφονίες στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2012.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Τσεχιλίδης, μόλις άκουσε την ποινή που του επιβλήθηκε, ζήτησε να καταθέσει, προκειμένου να τους πει όλα όσα γνωρίζει, όχι μόνο για την πενταπλή δολοφονία, αλλά ακόμη και για γιάφκες στην Ελλάδα, οι οποίες δεν υπάρχουν πλέον, όπως λένε πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ή και για δολοφονίες που, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έχει διαπράξει ο φίλος του και συγκρατούμενός του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ο Τσεχιλίδης είπε στους Κύπριους αστυνομικούς πως ο Μαμαλικόπουλος είναι ένας από τους τρεις οπλοφόρους της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, οι οποίοι εκτέλεσαν το καλοκαίρι του 2010 τον γνωστό δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Τους ανέφερε επίσης, ότι ακόμη και την εποχή που οι δυο τους έκαναν παρέα στην Αθήνα, του έλεγε πως έχει σχέση με ένοπλες οργανώσεις, ενώ σε συζητήσεις που είχαν εκθείαζε τις ενέργειες της Σέχτας, λέγοντας πως είναι «κομάντος-φαντάσματα» και πως η Αντιτρομοκρατική ποτέ δεν πρόκειται να βρει τους ίδιους ή τα όπλα-ταυτότητα της οργάνωσης.

Παράλληλα, ο Τσεχιλίδης εμπλέκει τον συγκρατούμενό του σε μια ακόμη δολοφονία που είχε γίνει στην Κρήτη το 2009 και είχε τότε αποδοθεί σε κυκλώματα της νύχτας.

Ο Τσεχιλίδης υποστήριξε τέλος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι ο συγκρατούμενός του ήταν φίλος με τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη και τόνισε ότι συχνά οι δυο τους -μαζί με έναν «Γιώργο», που επίσης είναι γνωστό πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο- είχαν συναντήσεις σε καφενείο της πλατείας Εξαρχείων.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags