Facebook Pixel «Να σώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση»
Life
| 2011-04-13 22:09:00

«Να σώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση»

«Να σώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση»

Δεν μπορεί όλο το βάρος να μεταφέρεται στους πιο αδύναμους, τόνισε σε συνέντευξή του στο πολωνικό περιοδικό «Polityka» ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
 

Σημείωσε παράλληλα, ότι πρώτα απ' όλα θα πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση, μέσα σε 5,5 χρόνια, διπλασίασε το δημόσιο χρέος. Ακόμα και στη διάρκεια καλών οικονομικών ετών. Η παγκόσμια κρίση είχε σε αυτό το μερίδιό της. Όμως, αποκάλυψε κυρίως εσωτερικά προβλήματα: τις πελατειακές σχέσεις, την έλλειψη διαφάνειας, τις εξυπηρετήσεις προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή από την πλευρά των προνομιούχων. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα πολιτικό κλίμα ανομίας. Αυτό θα πρέπει να εξυγιανθεί. Πρώτα απ' όλα, όμως, θα πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση» είπε ο πρωθυπουργός. 

Τόνισε ακόμα ότι «εάν θέλουμε να λειτουργήσει η χώρα, θα πρέπει να είναι δίκαιη».

Πάντως, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η διάσταση στο πρόβλημα είναι παγκόσμια, καθώς το διεθνές σύστημα διευκολύνει τη λειτουργία των φορολογικών παραδείσων και τη φοροδιαφυγή.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρόταση που συζητείται στους κόλπους της ΕΕ για τη δημιουργία ενός φόρου στις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές.

Πηγή:Skai.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags