Facebook Pixel Χτύπησε 1.000άρι πάλι το spread
Life
| 2011-04-14 14:01:00

Χτύπησε 1.000άρι πάλι το spread

Χτύπησε 1.000άρι πάλι το spread

Όλοι θυμόμαστε ότι η Ελλάδα σύρθηκε στον μηχανισμό στήριξης λόγω του πανικού από το spread που είχε φτάσει ακόμα και τις 1.000 μονάδες πέρυσι την άνοιξη και δεν μπορούσε πια η χώρα να βγει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές, με τέτοιο δυσβάσταχτο επιτόκιο.

Ένα χρόνο μετά, και παρά τα μέτρα – θηλιά που έχουν ληφθεί από την Τρόικα και την κυβέρνηση, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Το μόνο που έχει γίνει είναι να καταρρακωθεί κοινωνικά η Ελλάδα.


Σήμερα το spread φλέρταρε ξανά με τις 1.000 μονάδες βάσης και βρίσκεται μεταξύ 980-900 αυτή τη στιγμή, εν μέσω σεναρίων για αναδιάρθρωση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες η Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να ξεμυτίσει στις αγορές για να δανειστεί και παραμένει εγκλωβισμένη στο ίδιο παιχνίδι.

Καιρός είναι να μας πει κάποιος πού αποσκοπούν όλα αυτά τα μέτρα και τι αποτέλεσμα υπάρχει μέχρι τώρα. Εμείς, πάντως, απ' αυτά τέλος πάντων που μπορούμε να καταλάβουμε, έτσι όπως παρακολουθούμε το θέμα και διαβάζοντας τις αναλύσεις ειδικών και "ειδικών", δεν βλέπουμε φως στο τούνελ υπό τις υπάρχουσες συνθήκες και πρακτικές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags