14/04/11 - 17:00

Μπάχαλο στον ΣΚΑΪ!

Aπίστευτο μπάχαλο και διχασμός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εσωτερική διαμάχη για το αν θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, πριν προηγηθεί ψηφοφορία μεταξύ τους.

Μπάχαλο στον ΣΚΑΪ!
25.767views 0shares

Απίστευτο μπάχαλο στον ΣΚΑΪ

Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ομίλου και μια άλλη που διαψεύδει τα όσα λέει η προηγούμενη, δημιουργούν ένα... μπάχαλο άνευ προηγουμένου στον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η πρώτη ανακοίνωση αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής για συμμετοχή στην οποιαδήποτε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν με ψηφοφορία και κοινοποιήθηκε τόσο στην ΕΣΗΕΑ και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων, από την άλλη η ανακοίνωση του εκπροσώπου που χαρακτηρίζει την κίνηση πραξικοπηματική.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Την απόφαση να μη δεχτούν να ξαναλάβουν μέρος σε απεργιακή κινητοποίηση, αν δεν προηγείται ψηφοφορία στην οποία θα αποφασίζει η πλειοψηφία για συμμετοχή ή όχι στην απεργία, πήραν με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Όπως τονίζεται στο ψήφισμα, προς αποφυγήν όποιων παρανοήσεων, η απόφαση αυτή αφορά μόνο σε μελλοντικές απεργιακές προτάσεις για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η παραπάνω ανακοίνωση απευθύνεται στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και κοινοποιείται στον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Η ανακοίνωση των εκπροσώπων

Με μια πραξικοπηματική και διασπαστική κίνηση η οποία μάλιστα δημοσιεύεται στον επίσημο διαδικτυακό κόμβο του ομίλου (www.skai.gr) και η οποία τεχνηέντως αναπαράγεται από blogs και ιστοσελίδες ως «ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΣΚΑΪ» μερίδα εργαζομένων στην τηλεόραση θέλει να ορίζει αν και πότε θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι απεργίες στον όμιλο.Αφορμή της κίνησης αυτής στάθηκε η πρόσφατη απεργία στον ΣΚΑΪ, την Τρίτη 5 Απριλίου του 2011, η οποία αποφασίστηκε από το Διασωματειακό ως η ελάχιστη απάντηση και ένδειξη αλληλεγγύης στους 16 απολυθέντες του ομίλου.

Χωρίς να ερωτηθεί και να ενημερωθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων στην τηλεόραση, χωρίς να συγκληθεί και να διεξαχθεί Συνέλευση, αγνοώντας και καταπατώντας το καταστατικό της Ένωσης, εντελώς ανεύθυνα και σε μια περίοδο που οι προφάσεις για το «κακό σωματείο» και τον «καλό εργοδότη» περισσεύουν, οι άγνωστοι-ανώνυμοι συνάδελφοί μας απαξιώνουν το σωματείο, δείχνοντας το δρόμο για την επόμενη απεργοσπασία.

Να ξεκαθαρίσουμε πως:

α) Ποτέ δεν διεξήχθη Συνέλευση των εργαζομένων στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πως ποτέ δεν πάρθηκε απόφαση από ένα συντεταγμένο όργανο.

β) Μια μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στην τηλεόραση ενημερώθηκε για το δήθεν ψήφισμα από την ιστοσελίδα του ομίλου. Δεν ρωτήθηκε ποτέ, αγνοούσε την ύπαρξή της, ενώ κάποιοι άλλοι καταγγέλλουν ότι εκβιάστηκαν καθώς βρέθηκαν απέναντι στο φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας.

γ) Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι, μέλη και μη της ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενοι στην τηλεόραση που διαφωνούν με την παραπάνω ανακοίνωση. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για πραξικόπημα.

δ) Μια υπενθύμιση για τα μέλη και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ: Κατά την διάρκεια των εκλογών εμείς που εκλέγουμε το Δ.Σ. παράλληλα ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ την Ένωση Συντακτών έτσι ώστε να αποφασίζει για τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.

ε) Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ουδεμία σχέση έχουν με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Διαφωνούν κάθετα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων:

Κωνσταντίνος Δαυλός -Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ-

Λεωνίδας Σακλαμπάνης -Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3

Πηγή: gazzetta.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ