Facebook Pixel Ξοδέψαμε 1,4 δισ. ευρώ σε ηλεκτρονικές αγορές!
Life
| 2011-01-04 10:10:00

Ξοδέψαμε 1,4 δισ. ευρώ σε ηλεκτρονικές αγορές!

Ξοδέψαμε 1,4 δισ. ευρώ σε ηλεκτρονικές αγορές!

Ο κόσμος αναζητώντας πιο φθηνά προϊόντα, αγόρασε από το ίντερνετ.

«Το ηλεκτρονικό εµπόριο αποτελεί έναν βασικό µοχλό ανάπτυξης στο εγχώριο λιανεµπόριο ως αποτέλεσµα της ανάγκης του καταναλωτή για πιο συµφέρουσες αγορές. Μάλιστα, την περίοδο των εορτών ο καταναλωτής έδειξε να εµπιστεύεται ακόµη περισσότερο τα ηλεκτρονικά µαγαζιά για αγορές», υποστηρίζει στα ΝΕΑ marketing manager ηλεκτρονικού καταστήµατος.

Περισσότερα... χτυπήματα, είχαν τα ηλεκτρονικά πολυκαταστήματα που διαθέτουν µια ευρεία γκάµα προϊόντων: από ηλεκτρονικά είδη, µουσική, DVD και βιβλία µέχρι γυναικεία αξεσουάρ, είδη άθλησης, είδη για το σπίτι και παιχνίδια.

Σε άνοδο οι e-πωλήσεις

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αποτελούν το µοναδικό κανάλι του εµπορίου που βρίσκεται σε άνοδο. Παλαιότεροι «παίκτες» αναβαθµίζουν τις ιστοσελίδες τους, παραδοσιακού τύπου λιανέµποροι εισέρχονται στις on-line πωλήσεις, ενώ πληθαίνουν συνεχώς οι εταιρείες µε αµιγώς παρουσία στο ∆ιαδίκτυο, ακόµη και στις υπηρεσίες. Η αγορά του ηλεκτρονικού εµπορίου εξελίσσεται ανοδικά την εορταστική περίοδο.

Αγοράζουν και ρούχα

Οι Έλληνες on-line καταναλωτές επεκτείνουν συνεχώς την γκάµα των προϊόντων που αγοράζουν µέσω ∆ιαδικτύου. Τον τελευταίο ενάµισι χρόνο βλέπουµε σηµαντική άνοδο στις αγορές ρούχων.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων παίζει η εξοικονόµηση χρηµάτων. Οι τιµές σε προϊόντα και υπηρεσίες που πωλούνται µέσω ∆ιαδικτύου είναι κατά µέσο όρο 30% φθηνότερες. Οταν υπάρχουν προσφορές, το ποσοστό αυτό ξεπερνά και το 50%. Κατά έρευνα του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, το 2010 οι on-line καταναλωτές ξόδεψαν κατά µέσο όρο 1.500 ευρώ για online αγορές, επηρεάζοντας θετικά τον τζίρο του ηλεκτρονικού εµπορίου,ο οποίος διαµορφώθηκε σε 1,4 δισ. ευρώ έναντι 800 εκατ. ευρώ το 2009, σηµειώνοντας αύξηση 75%, ενώ το 51% των on-line καταναλωτών αγόρασε ηλεκτρονικά πάνω από 5 φορές το πρώτο εξάµηνο του 2010. Σύµφωνα µε στελέχη της αγοράς, το 2011 θα είναι µια δυναµική χρονιά για το ηλεκτρονικό εµπόριο.

Εξάλλου,το 12%των χρηστών του Internet,που δεν είναι e-shoppers, αναµένεται ότι θα ξεκινήσει on-line αγορές κατά τη διάρκεια του 2011. Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι η άνοδος του ηλεκτρονικού εµπορίου στην Ελλάδα είναι µονόδροµος. Αλλωστε, ο αριθµός των on-line αγοραστών έχει τετραπλασιαστεί µέσα στην τελευταία πενταετία και αποτελεί σήµερα το 13%του πληθυσµού, φτάνοντας σε 840.000 (σύµφωνα µε τη Focus Bari).

Στο εξωτερικό, εξάλλου, δηµοφιλή e-καταστήµατα – amazon. com, ebay. com, piximania. com,asos. com, yoox. com –καταγράφουν τζίρους εκατοντάδων εκατοµµυρίων ευρώ. Μάλιστα, οι e-πωλήσεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Είναι ενδεικτικό ότι στις ΗΠΑ οι ηλεκτρονικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 15% στις εορτές και διαµορφώθηκαν στα 36,4 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: Newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags