Facebook Pixel "Θα πάμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο"
Life
| 2011-04-15 08:10:00

"Θα πάμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο"

"Θα πάμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο"

Σύγκρουση απόψεων μετά την απόφαση του Εφετείου να ακυρώσει του ομοφυλοφιλικούς γάμους στην Τήλο.

Να σημειώσουμε πως και στο παρελθόν η συγκεκριμένη υπόθεση έχει φέρει πολλαπλές αντιδράσεις και έχει γεννήσει κόντρες ανάμεσα στις συντηρητικές και τις πιο προοδευτικές φωνές της χώρας.

Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες στο λεπτό αυτό θέμα και θεωρήσαμε χρέος μας να επικοινωνήσουμε με όλες τις πλευρές, ώστε να αναδείξουμε τόσο την άποψη των μεν, όσο και των δε.

Αναμενόμενη, χαρακτήρισε την απόφαση του Εφετείου η Κυρία Ευαγγελία Βλάμη, μέλος του ΔΣ της ΟΛΚ (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας), καθώς όπως δήλωσε η πολιτική πίεση είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων.

Τόνισε ωστόσο πως οι ομοφυλοφιλικές κοινότητες θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους , όντας διατεθειμένοι να απευθυνθούν ακόμα και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια , αισιοδοξώντας ότι εκεί θα γίνει μια πιο ουσιαστική και σοβαρή συζήτηση επί του θέματος.

Ο κύριος Τάσος Αλιφέρης , Δήμαρχος της Τήλου ο οποίος είχε τελέσει τους δυο γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων εξέφρασε τη λύπη του για την τροπή που πήρε το θέμα καθώς ο ίδιος όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν υπερασπίζεται σθεναρά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θεωρεί πως η πράξη του δεν ήταν παράνομη, γι’ αυτό το λόγο και αθωώθηκε. Άλλωστε, υπογράμμισε πως οι εν λόγω γάμοι δεν ήταν θρησκευτικοί αλλά πολιτικοί. Ήταν υποχρέωση του ως Δήμαρχος να εκδώσει την άδεια που καθορίζει το βαθμό συγγένειας δυο ατόμων.

Τέλος μιλήσαμε και με ανθρώπους που τάσσονται κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και συγκεκριμένα με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, βουλευτή του ΛΑΟΣ ήταν απόλυτος στην άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί ένα τέτοιο γάμο , ο οποίος θα αμαύρωνε την αξία της οικογένειας. Δήλωσε μάλιστα ευτυχής που η Ελληνική Δικαιοσύνη πήρε αυτή την απόφαση .

Αναφερόμενος στον κ. Αλιφέρη , είπε πως ο Δήμαρχος Τήλου δεν μπορεί να αντιτίθεται στους νόμους της Βουλής και να θεωρεί ότι μπορεί να νομοθετεί.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags